Научете рефлексните точки на ухото

Изображение: bukvarche.com

Облекчаване на болката без хапчета може да се постигне чрез притискане на определени точки по ухото. Всяка точка отговаря за определен орган.

Оказва се, че ушите са един вид рефлексна карта на човешкото тяло. Активните точки са свързани с централната нервна система чрез нервните окончания.

Рефлексологът Хелън Чин Луис разработи техника за облекчаване на болката без лекарства. Според нея е достатъчно да се натисне определена активна точка на ухото, за да се облекчи болката след време. Щипката за пране е много удобна за това. Звучи парадоксално, но защо да не опитате?

1. Активната точка на ушната мида е свързана с двете най-важни части на тялото – главата и сърцето. Чрез натискане на ушната мида, работата на сърцето може да се подобри. Можете също така да намалите главоболието, предизвикано от напрежение, и дори да намалите интензивността на мигренозния пристъп.

2. Тази точка е свързана с храносмилателната система. Тя ще помогне за премахване на стомашния и чревния дискомфорт.

3. Активната точка в средната линия на ухото е отговорна за назофаринкса. Стимулирането на тази точка ще помогне за намаляване на назалната конгестия и при възпалено гърло.

4. Тази точка е свързана със ставите. Ще намали сковаността на ставите.

5. Тази активна точка е свързана с коремната област. Ако сте решили да посетите лекар за някаква остра или хронична болка, защо не опитате да масажирате ухото си, за да намалите лекия дискомфорт?

6. И накрая, горната част на ухото е зоната, отговорна за гърба и шията. Оставете щипката за пране за около минута, за да намалите стреса, който се е натрупал през деня.

Тази техника, определено, си заслужава вашето внимание. За да предотвратите увреждане на ушните тъкани, първо покрийте ухото с кърпичка или салфетка, преди да сложите щипката. Ако щипката за пране не е много стегната, можете да я използвате директно върху ухото.

И да ви напомним отново: при силна болка в тялото е по-добре незабавно да отидете на лекар. Грижете се за себе си и бъдете здрави!

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Третото око – порталът към истинската ни същност и невидимите измерения

Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

Основните точки на акупунктурата

10-те най-ненужни части от човешкото тяло

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.