Невероятни факти за Япония

Япония е една прекрасна страна с велика история и богата култура. Повече от 200 години, през 1639 г., тя остава напълно изолирана от външния свят. Самобитността на Страната на изгряващото слънце все още изненадва и ни очарова.

Представяме ви 13 интересни факта за Япония, в което е трудно да се повярва.

 Хотели – капсули

Един от видовете японски хотели е във вид на спални клетки, подредени една до друга. Пространството в кпасулата позволява да поспите, да гледате телевизия или да почетете книга. Една нощувка в този хотел струва около 30 долара.

2

Някои японски специално си изкривяват зъбите?!

В Япония съществува тенденция „Yaeba“, което в превод означава приблизително „криви зъби“ или „двойни зъби“. Японските жени плащат стотици долари, за да променят зъболекарите абсолютно техните прави и равни зъби. Всички искат да са с цилиндрична форма и да стърчат зъби.

3

В Япония цифрата 4 носи нещастие

В хотели и болници в Япония рядко има 4-ти етаж. Цифрата четири се избягва за абсолютно всичко, защото тя се отъждествява с думата „смърт“.

4

На остров Миякедзима било невъзможно да се ходи без маска

Вулканът Ояма, който е разположен в центъра на острова, бълва отровни газове (серен диоксид), заради това жителите не могат да минат без противогаз.

5

Спящи хора по време на работа

Morkadis

Сънят на работното място в Япония се нарича „инемури“ и е знак за сериозно отношение към работата. Така че японските компании насърчават служителите си да дремнат около половин час, ако са изморени и после да продължат работа.

6

Тази година 32 000 японки са навършили 100 години

В Япония живеят повече от 65 000 души, които са на възраст над 100 години. В деня на почит към възрастните хора – 19 септември, всеки нов дълголетник получава от правителството на страната по една сребърна чиния.

7

Японците отказват да правят секс

Японците (45% от жените и 25% от мъжете) вече не искат да ходят по срещи, да се оженят, а дори и да правят секс, защото всеки е обсебен само от кариера.

8

Полицията лови престъпниците с помощта на пейнтбол, или балони пълни с боя.

След удар с шарените топчета или балони върху облеклото или превозното средство на нарушителя остава мастило. Мастилото е специално и помага по-бързо да се залови престъпника.

9

Забрана за танци в клубове след полунощ

В Япония има закон, който забранява танците след полунощ. Той е приет през 1948 г., за да се предотврати разпространението на проституцията.

Ех, тези японци, дисциплина трябва да има:)

10

Япония e родното място на най-стария бизнес в света

Най-стария бизнес в света е японската гостилница Nisiyama Onsen Keiunkan, която работи вече 705 години.

2

Учениците сами почистват класните си стаи

В Япония учениците са ангажирани в почистването на училището.

3

Повече от 70% от територията на Япония е планински местности и гори

В страната има много активни вулкани, тъй като тя се намира на огнен пръстен.

4

инфо: jilo.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.