Неземният обитател на Великата пирамида

пирамида

Чували сме десетки, ако не и стотици хипотези за Великата пирамида в Гиза, за нейния произход, предназначение и строител.

Макар че някои от предложените теории са изключително странни, те не могат да бъдат изключени напълно, тъй като отсъстват научни доказателства, които еднозначно да сложат край на всички спорове.

Много хора смятат, че пирамидите в Египет са енергийни центрове, по-точно пирамидите като цяло, а не само тези в Египет. А какво бихте казали за история с извънземно, открито в тайна камера във Великата пирамида?

Според броя от март 2000 година на египетското списание Rose al-Yūsuf, откритие от такъв вид е направено в Египет. Историята разказва, че през 1988 година френски египтолог изучавал Великата пирамида в Гиза, когато случайно открил тайнствена и неизвестна камера.

Според данните тя била запечатана веднага след завършването на строителството преди 4000 години. В камерата се намирала мистериозна кристална прозрачна капсула.

Тази кристална капсула всъщност била нещо като животоподдържаща система за малко извънземно същество, което, както се смятало, било в състояние на сън. Намирането на тайна камера било повече от необичайно събитие, но откриването на истинско извънземно в пирамидата можело да предизвика хаос.

Веществените доказателства, които да подкрепят историята, публикувани в египетското списания, се смятат за изчезнали безследно.

Но историята продължава. Според доклад на Egyptian Magazine, когато изследователите отново огледали откритата камера, открили повече информация за нейния мистериозен обитател, когато се натъкнали на странен папирус.

Йероглифният надпис говорел за загадъчно същество, което се явявало пратеник, пристигнал в Древен Египет по времето на управлението на фараона Хофу (Хеопс). Очевидно мисията му била да обяви за пристигането на неговия народ на Земята.

Тайнственият посетител получил високата благосклонност на фараона, тъй като мистериозният папирус съобщавал, че Великата пирамида е построена като вместилище на кристалната капсула с извънземното същество. Възможно ли е това да е било истинското предназначение на пирамидата?

Ние не знаем, но историята за невероятното откритие поне е любопитна. Да се върнем обаче към историята. Великата пирамида била построена като енергиен център за съхранение на кристалната капсула в работно състояние, която да запази живо извънземното. В процеса на строителство били използвани съвременни технологии.

След като мистериозното същество било открито, приятел на откривателя – биологът и изследовател Де Брага – се качил на самолета за Кайро, за да вземе образци от тъкани и ДНК на съществото. Но скоро след кацането Де Брага бил изпратен обратно в Европа от египетските власти. А тайнственото същество и кристалният саркофаг били иззети от Държавна сигурност и отнесени в неизвестна посока, където съществото и неземната технология все още се съхраняват.

След това не са срещани никакви съобщения, заявления или новини за извънземното, стаята, кристалния сандък или за находката. Всичко се обвило в тайна, сякаш никога не се е случвало.

Но да погледнем за малко в историята, за да разберем, че това не е първият случай на откриване на мистериозно същество във Великата пирамида. Според разказите първият човек, който успял да проникне в Хеопсовата пирамида, бил могъщ халиф на име Абдула ал Мамун, син на Харун ал-Рашид. Това било през 813 г. от н.е.

Morkadis

След дни на тежък труд неговите работници успели да откъртят няколко гранитни блока и открили погребална камера, която съдържала останки на странно същество, заобиколено от скъпоценни камъни. Изглеждало, че е погребано с голяма почит.

Питър Томпкинс споменава събитието в книгата си „Тайните на Великата пирамида“:

„Някои арабски автори съобщават, че Ал Мамун е открил в саркофага каменна статуя във формата на човек. Те казват, че в статуята имало тяло с броня от злато и скъпоценни камъни, безценен меч на гърдите и рубин на главата с размери на яйце, който светел като ден.“

Възможно ли е казаното по-горе наистина да е вярно и голяма част от доказателствата в действителност да са скрити? Какво става, ако една голяма част от историята липсва?

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ПИРАМИДИТЕ БИЛИ ПОСТРОЕНИ С… ХЕЛИКОПТЕР?!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.