Неизвестно животно изпълзя от подводна пещера

pixabay.com

Неизвестно на науката същество изпълзя от подводна пещера до езеро в Панама.

Гадинката, която изклучително много напомня на хобита Ам гъл от „Властелинът на пръстените” за съжаление не била жива, когато учените я намерили.

Животното изпълзяло от пещерата край езеро близо до град Серо Асул.

Група тийнейджъри го зърнали, уплашили се от него и го обсипали с дъжд от камъни. После снимали трупа му и го пуснали във водите на езерото, неясно защо.

И така експертите го открили полуразложено. Разглеждайки снимките, биологът Аугусто Андерсън от зоопарка на Рио де Жанейро, го определя като „бозайник, който е между мравояд и ленивец, но без козина”.

Крайниците на животинката са дълги и ъгловати, както на ленивеца, но устата и гърдите приличат на мравояд. Най-интересният елемент на животното е, че е с розова кожа и няма козина.

Според други учени панамският Ам-гъл е мутирал делфин. Но все повече експерти го определят като ленивец.

Факт е, че в природата се срещат абсолютно плешиви животни. Има намерени голи лисици, миещи мечки и дори таралежи.

Местните жители останали безкрайно изненадани от откриването на неизвестното животинче. Някои от тях живеят в близост до езерото повече от 60 години и никой от тях не е забелязала нещо странно досега.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.