Нереалната красота на червения плаж в Китай

2

Не случайно червеният плаж в Панджин, Китай е една от най-удивителните природни забележителности. Трудно можете да забележите неговия пясък, тъй като почти цялото място е покрито с червена растителност.

Каква е причината за този специфичен цвят? Основният отговорник е морски плевел, наречен суеда. Той се развива особено добре в алкална почва. Започва да расте през април и май, докато през лятото е зелен. Чак през есента достига своя уникален яркочервен цвят.

С други думи, ако решите да посетите плажа, най-добре е да го направите наесен.

Плажът в Панджин представлява абсолютно завършена екосистема – районът е станал дом на повече от 260 вида птици и 399 вида диви животни.

3

Там се срещат едни от най-застрашените видове птици – сивият коронован жерав и голяма черногърба чайка. По тази причина районът е известен като „домът на птиците от семейство жеравови“.

Червеният плаж се намира на около 30 км югозападно от град Панджин, който е известен като третото по богатство на петрол място в Китай.

4

Панджин е изключително значим град по отношение на използването на природните ресурси и се явява удобен транспортен център с отлично географско местоположение, който да служи за нуждите на бързо развиващите се предприятия на петролната индустрия.

5

6

Повечето от Червения плаж е резерват и е затворен за обществеността, но има една малка част, която е достъпна за желаещите да се доближат по-близо до този природен феномен.

7

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.