Несметно богатство лети в космоса

pixabay.com

Вероятно най-цитираната песен на Бийтълс е All you need is love – „Всичко, от което се нуждаеш, е любов“. Много хора обаче биха спорили, че това от което се нуждаем най-много са достатъчно пари.

Оказва се, че има реално нещо, което може да направи всеки по света милиардер, при това многократно. Това е Psyche 16 (Психея), изцяло метален астероид, който според Bloomberg струва 700 квинтилиона долара (един квинтилион е равен на 10 на 33 степен) . Или в най-лошия случай, най -малко 140 квинтилиона долара, тъй като учените вече потвърдиха, че астероидът е поне 20% метал.

НАСА планира да изпрати сонда до астероида през 2022 г., която ще пристигне до него през 2026 г. Това е изненадващо кратък период от време, като се има предвид, че „Психея 16“ е на стотици милиони километра от Земята. Учените обаче, разчитат да получат „гравитационна помощ“ от Марс.

За да разберат по -добре размера, въртенето, формата, отражателната способност и релефа на Psyche 16, изследователите са използвали телескопа Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array (или ALMA) в Чили, за да изобразят астероида термично.

Те също така са използвали ALMA за изследване на всяка поляризирана светлина, отскачаща от повърхността му. (Поляризираните светлинни вълни имат вибриращи електрически заряди, които се срещат в една равнина спрямо различни равнини.)

В проучване, публикувано в The Planetary Science Journal, изследователите казват, че данните показват, че Psyche 16 е поне 20% метал. И може дори да има много по -високо съдържание на метал.

Парадоксално обаче, изследователите откриват, че Psyche 16 не излъчва поляризираната светлина, която би трябвало да излъчва силно метално тяло. Сега изследователите смятат, че това трябва да означава, че богатите на метали астероиди произвеждат по-малко поляризирани емисии, отколкото тези по – бедни на метали. Това е в пряко противоречие с това, което се считаше досега.

Ако оставим научната загадка настрана, това откритие очевидно помага да се засили вълнението около предстоящата мисия на НАСА. Въпреки че все още не трябва да започваме да броим парите в банковите си сметки. Сондата на НАСА има за цел само да събере повече данни от астероида. Това включва измервания на гравитацията и потенциални електромагнитни полета, както и дали астероидът е наистина отделеното и запазено ядро на обект с размер на планета.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

Какво става ако формата на Вселената е извита?

Модифицират организмите на астронавтите за полет до Марс?

С технологии като нашите извънземните в съседните светове вероятно знаят, че Земята е обитаема

Изследване: В облаците около Венера няма достатъчно вода, за да поддържа живот

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.