Не правете тези неща, когато сте ядосани

скандал

Гневът е едно от най-унищожителните чувства, които спохождат човека. Той може да е пагубен не само за него самия, но и за околните. От гняв са избухвали войни, умирали са хора и са се разпадали нечии животи. Исторически примери има много.

Но какво да правите във вашия микросвят, когато сте ядосани? Или по-скоро какво никога да не правите, защото в повечето случаи ще съжалявате след това! Техниките за овладяване на гнева биха ви били от огромна полза, стига да успеете да ги осъзнаете.

Не „спете“ с него

Не буквално, разбира се, но има една поговорка, че не бива да си лягате ядосани. Според психолозите тя важи с пълна сила. Да си легнете бесни след скандал или спотаен гняв би било вредно за паметта, емоционалното ви състояние и крие риск от потенциално изпадане в депресия.

Не трябва да шофирате

Когато сте разярени, вниманието ви е заето от хиляди мисли за това колко прави сте били, а как другият ви вбесява с неразбирането и упорството си! В никакъв случай не се качвайте на автомобила, преди да сте се успокоили. Няма нужда да обясняваме защо.


Не трябва да ядете

Емоционалното хранене е в пълен ход, когато сте ядосани до краен предел. Тогава сте склонни да погълнете огромни количества калорична храна, което естествено ще навреди не само на фигурата ви, но и на здравето ви.

Не трябва да изливате гнева си внезапно

Много хора казват, че гневът не трябва да се спотайва, а трябва да се излее, за да не навреди на психиката и тялото. Всъщност, това не е съвсем вярно. Когато човек е бесен е склонен да направи много глупости от яд, така че просто седнете и почетете някакво леко и успокояващо четиво или просто послушайте музика, за да се релаксирате.

Не спорете

Ако в мигове на истинска ярост продължите да спорите, изходът от ситуацията е ясен – нещата ще станат още по-зле. Ще вдигнете кръвно, ще повишите адреналина, а това е вредно за органите и системите ви. Емоциите ще завладеят мозъка ви и в крайна сметка ще се почувствате зле.

Не поствайте във Фейсбук

Фейсбук се превърна в тотален начин на общуване. Последното, което трябва да правите е да поствате личните си драматични излияния в мрежата. По-скоро споделете с приятелите и семейството си, вместо да правите публично достояние личните си преживявания.

Morkadis

Не пийте алкохол

Това е най-лесният начин за бягство. Така много лесно се овладява гневът, но само за момент. В следващия миг приливът на ярост се удвоява и има опасност да пропаднете в една дълбока бездна, от която не всички успяват да избягат.

инфо: az-jenata.bg

Вижте още:

ПО ДРАСКОТИНИТЕ ЩЕ ВИ ПОЗНАЯТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.