Нови данни за цивилизация, унищожена преди 13 000 г.

астероид

Популярният шотландски автор Греъм Хенкок твърди, че е открил нови доказателства в потвърждение на неговата хипотеза, че напреднала антарктическа цивилизация е била заличена от лицето на Земята от комета преди близо 13 хиляди години, пише в. „Метро“.

Досега бившият журналист имал само предположения, но вече се сдобил с нови данни за заличените ни предци. Според Хенкок те все пак успели да предадат част от познанията си в областта на математиката и астрономията на следващите цивилизации. За космическата полярна катастрофа Хенкок за пръв път написа в книгата си „Следите на боговете“ /преведена и на български език б.р./ Тя се превърна в бестселър, но научната общност я подложи на безпощадна критика. Тогава американският геолог Пол Хайнрих отбеляза за тезите на автора, че те вместо да се натъкнат на археологична загадка, са създали изкуствено такава.

В книгата си отпреди 15 години авторът застъпваше теорията, че кометата е изпепелила напредналата цивилизация, без да остави следи, тъй като е попаднала в ледовете на Антарктида. Тази есен Хенкок ще публикува продължението на споменатата творба, която ще носи заглавието „Магьосници на боговете„. В нейните 500 страници бившият кореспондент на сп. “ Икономист“ ще публикува нови доказателства за своята теза, които са се появили през последните 20 години.

„През 1995 година написах книга, в която само очертах следите, които е оставила тази изгубена цивилизация. Тогава ми липсваше решаващото доказателство. В новата си творба аз вече го имам. Вече малцина учени се съмняват, че преди 12 880 години на Антарктида се е разбила комета, без да остави кратер“, твърди Хенкок.

инфо: БТА

Вижте още:

ЯДРЕНА АТАКА УНИЩОЖИЛА МАРСИАНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.