Нови необясними сигнали от Космоса

космос

Австралийският телескоп Parkes е фиксирал едновременно пет радиоимпулса, като един от тях бил двоен, което не е наблюдавано по-рано, съобщават учените от института „Макс Планк“ в статия в сайта arXiv.org.

За първи път така наречените бързи радиоимпулси са били открити през 2007 година. Досега са фиксирани общо девет от тях, като за последен път за такива бе съобщено през януари 2015 г.

Импулсите, открити сега, по характеристика повтарят предишните, с едно изключение – един от тях е бил двоен, с промеждутък от 2,4 милисекунди.

Това е резултат от събитие, случило се в съзвездие Октант преди около 9 милиарда години.

Бързи радиоимпулси се наричат единични емисии радиоизлъчване с огромна мощност – съпоставима с излъчването на Слънцето за милион години. Съществуват няколко хипотези за природата на бързите радиоимпулси, но наблюдението на двойния сигнал е опровергало някои от тях.

Например – сблъсъкът на неутронни звезди, плътни ядра, мъртви масивни звезди е възможен само еднократно. Сред още неотхвърлените версии са сигнал от пулсари или хиперизригване от източници на гама-лъчи и рентгенови лъчи, известни като меки гама-репитери.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

НИКОЛА ТЕСЛА Е УЛОВИЛ СИГНАЛИ ОТ ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.