Нови разкази за живота след живота

душа

Популярният сайт Reddit е задал въпрос на хората, преживели клинична смърт: Какво усещахте, когато умирахте? Видяхте ли нещо от случващото се около вас? Отговорите са публикувани на сайта.

Когато през 1975 година д-р Реймънд Муди (Raymond Moody) издал прочутата си книга „Живот след живота“, тя предизвикала най-противоречиви отзиви.

Мнозина видели в нея потвърждение на всички представи на човечеството за съществуването на задгробен живот, тъй като хората, попитани от Муди, разказвали, че душата им се отделила от тялото.

Те виждали отгоре лекарите, опитващи се да им помогнат, после разказвали за тунела със светлина, съобщавали, че са виждали починали роднини и близки, които ги приветствали.

Някои смятали тези разкази за шарлатанство, опирайки се на свидетелства на други хора, които нямали никакви спомени за клиничната смърт.


Сега стотиците хора, отговорили на въпросите на Reddit, също се разделили на две големи групи – такива, които не помнят нищо, и такива, които имали околосмъртен опит. Човек, два пъти преживял клинична смърт, казва пред Independent, че ако лекарите не му били разказали за това, той просто би решил, че е заспал.

Но има голяма група отговори, в които се разказва как хората са виждали свои приятели, наблюдавали са лекарите и т.н. Един от тях твърди, че е видял в линейката доктор със зелени коси, който не бил там, преди той да загуби съзнание. Когато дошъл на себе си, се поинтересувал имало ли е наистина такъв човек и му казали, че той наистина е пътувал с тях, но дошъл, след като болният загубил съзнание.

Друг видял най-добрия си приятел, с когото малко преди това се скарали. Той го помолил да не си отива и обещал да се помирят, ако се върне. Разказвачът безмълвно се съгласил, след което почувствал как го „вмъкнали“ обратно в тялото му.

Още един човек се опитвал да разговаря с лекарите и много се обидил, когато никой не му отговорил. После майка му му казала, че нищо не е говорил, понеже „бил умрял“.

И вероятно най-интересният разказ е такъв: „Аз не видях нищо, една черна дълга пустота, но се чувствах прекрасно и имах усещането, че нещо не е наред. Вероятно се чувстваме така преди раждането и след смъртта.“

Както напомня Independent, тези отговори съответстват на резултатите на американския лекар Сам Парния (Sam Parnia), който твърди, че 40% от хората, преживели спиране на сърцето, продължавали да осъзнават какво се случва с тях.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

ЕДГАР КЕЙСИ ОПИСАЛ ЯДРЕНИЯ РЕАКТОР НА АТЛАНТИДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.