Нострадамус скрил пророчествата си в два сандъка

нострадамус

Историческият трилър на Марио Рийдинг „Предсказанията на Нострадамус” разнищва една от големите мистерии в историята на човечеството – истината за прочутите четиристищия на астролога Мищел дьо Нострадам. Известно е, че най-известният труд на Нострадамус „Предсказания“ излиза през 1555 г., но в него липсва голяма част от написаното от французина. Книгата е издавана многократно, а описаното в нея става повод за всякакви интерпретации, често плод на грешно тълкуване или лош превод.

Като цяло преобладават мрачните прогнози, особено на фона на днешния ден, свързани с войни, болести и близкия край на света. Остава обаче въпросът къде са останалите ръкописи и защо ги е скрил Нострадамус? Именно на него се опитва да даде отговор Марио Рийдинг, известен английски изследовател на предсказанията на астролога. Той е публикувал няколко книги, плод на научни и творчески търсения, а историческият трилър „Предсказанията на Нострадамус” има естественото си продължение в романите „Кодът на маите” и „Третият Антихрист”. Трилогията е издадена в 32 страни, където оглавява класациите и е бестселър.

Рийдинг сътворява един наистина шеметен трилър, в който се намесват легенди, тайни организации, циганска кръв и френската полиция. Отправна точка на романа е твърдението, че тайнственото завещание на великия Нострадамус, или част от пророческите му четиристишия, са били скрити в два сандъка. Пророкът ги завещава на най-голямата си дъщеря с думите, че „никой друг не може да види нещата, които е поставил вътре”. Защо не е публикувал тези четиристишия, какво съдържат и защо е решил да не ги разкрива пред хорските погледи? Негови изследователи и познавачи от години се мъчат да разбулят тайната. Сред тях е и американският писател Адам Сабир, който предполага, че именно те съдържат предсказанията за края на света и третия Антихрист.

Млад циганин предлага на Сабир да купи липсващите четиристишия, но американецът смята, че го пращат за зелен хайвер. Скоро циганинът е убит, а Сабир тръгва по следите на тайнствените ръкописи, които от столетия наистина се съхраняват в циганска фамилия. Оттук започва и секващата дъха надпревара в издирването на неизвестните пророчества, в която се включват френската полиция и древно тайно общество. Циганската общност също не бездейства и битката за мистериозното знание за тайните отвъд нашето познание е на живот и смърт.

Марио Рийдинг: Използвам истинското завещание на астролога

Нострадамус действително е завършил само 942 четиристишия от 1000, които трябвало да представят 10 групи от по 100 четиристишия. Оставащите 58 четиристишия са изчезнали и не са открити до ден-днешен. Завещанието, което използвам в тази книга, е истинското последно завещание на Нострадамус (на старофренски с мой превод). Съсредоточавам се най-вече върху момента, че Нострадамус завещава два тайни сандъка на най-голямата си дъщеря Мадлен със завета, че „никой друг не може да види нещата, които той е поставил вътре“. Това са исторически факти. Циганските поверия, език, обичаи, имена, привички и митове, описани в книгата, са реални. Само съм смесил обичаите на няколко различни цигански племена за по-лесно развитие на сюжета. До момента няма открити категорични доказателства за съществуването на Корпус Малефикус, но това не означава, че организацията не е някъде там.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

НОСТРАДАМУС: ПАПА ФРАНЦИСК ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯТ ГЛАВА НА ВАТИКАНА, ЩЕ СЕ ПОЯВИ ВТОРО СЛЪНЦЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.