Обладаната от духове кукла на Хокайдо

кукла 1

Историята на куклата Окику започва през 1918 г., когато 17-годишно момиче на име Ейкичи Сузуки купува кукла за своята сестра, като сувенир. Самата кукла е около 40 см висока и облечена в традиционно японско кимоно. Очите й са направени от черни перли. Ейкичи разбрала, че сестра й ще я обикне и я купува веднага. Момиченцето се влюбва в куклата и играе с нея всеки ден. Двете са неразделни и ходят навсякъде заедно, дори когато на следващата година Окику се разболява тежко, тя не се разделя с любимата си кукла. Момичето скоро умира от усложнения, причинени от тежка форма на грип и семейството поставя любимата й кукла в олтар в памет на дъщеря им.

След като съкрушеното семейство поставя куклата в олтара, те забелязват, че започва да се случва нещо странно. Гарвановочерната коса на куклата, която първоначално е с дължина до раменете, започва да расте и не след дълго стига почти до коленете й.

През 1938 г. семейството се премества в друг град, но се притесняват да вземат мистериозната кукла с тях. Тъй като те вярват, че духът на дъщеря им се е вселил в куклата, те не искат да я изхвърлят и затова я занасят в местен храм. Семейството обяснява за необичайните качества на куклата на свещеника от храма, но въпреки това той я приема, косата на куклата продължава да расте.

кукла

Не е ясно какво точно се случва с косата на куклата Окику. Никой не е в състояние да обясни, защо тя расте непрекъснато в продължение на повече от един век. Дали това е наистина свръхестествено явление или някаква измислица? Проби от куклата Окику са взети и анализирани в миналото и е установено, че косата е наистина човешка, но това не е задължително да означава свръхестествен произход. Какво се случва с тази кукла? Има ли някакъв трик, или има паранормални сили, които по неразбираеми за нас причини карат косата на куклата да расте постоянно?

инфо: lifebg.net

Вижте още: 

ПРЕДМЕТИ, ОБЛАДАНИ ОТ ДУХОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.