Оптимизмът е полезен за мозъка и сърцето

щастиеОптимизмът е полезен за здравето. В сравнение с песимистите оптимистите по-рядко умират от сърдечносъдови заболявания, твърдят холандски учени.

В института за психично здраве „Делфланд” са били изследвани 545 мъже и проучването показало, че при най-оптимистично настроените опасността от смърт, причинена от инфаркт или инсулт, намалява наполовина.

Учените смятат, че това вероятно се дължи на факта, че оптимистите се движат повече и като цяло се справят по-добре с проблемите. Специалистите по сърдечносъдови заболявания са съгласни, че позитивното отношение може да има значителен ефект върху здравето.

Според предишно изследване оптимистите живеят по-дълго, но проучването от „Делфланд” е първото, което открива конкретна връзка между съотношението на сърдечносъдовите заболявания при хората с различен тип нагласа към живота.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

20 ПРИЗНАКА, ЧЕ УСПЯВАТЕ В ЖИВОТА, ДОРИ И ДА НЕ ГО УСЕЩАТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.