Осем братя и сестри се събраха след 50 години търсене

Осем братя и сестри, дадени за осиновяване, се намериха след 50-годишна раздяла. Те се търсят от години. Съдбовната родова среща се случва в Шумен и е на път да стане реалност.

„Всичко започна почти като насън. От много години съм знаел, че родителите, при които съм израснал, не са мои родители. Липсваше физическата прилика, но от уважение към тях не съм тръгвал да търся. А и зная за тези забрани в закона“, споделя Пламен – един от четиримата братя, пред Нова телевизия.

Въпреки спънките по пътя му и отказа на институциите да му съдействат в търсенето, той не се предава. Силното му желание за щастлива развръзка не остава невъзнаградено. С малко късмет, подарен от съдбата, попада на информация, която в рамките на 2 години го довежда до шест от неговите братя и сестри.

Най-трудно за Пламен се оказва откриването на осмото дете в семейството – неговата сестра близначка Красимира. С много упоритост и търпение той я издирва в Италия и успява да установи виртуален контакт. А 11 месеца след срещата по скайп и повече от половин век след разделянето им, близнаците се срещнаха на Летище „София“.

„Усещането е невероятно“, заяви през сълзи Красимира.

„Препоръчвам на хората, които са тръгнали да търсят семейството си, да не се отказват“, заяви Пламен.

инфо: novanews.novatv.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.