“Островът на призраците“ погубва кораби

7

Малък остров, наречен Сейбъл, който е открит преди няколко века, всява истински ужас у мореплавателите. Островът на призраците, както го наричат, е открит през 1508 г. от френския пътешественик Лери. С течение на времето парчето земя придобива ужасна слава – пише „България днес”.

Хиляди кораби намират своя край в подвижните му пясъци, които го превърнали в отправна точка за ужасяващи разкази за пътешествениците. Затова и започнали да го наричат с други имена – Островът на хилядите изгубени кораби, или Поглащащият кораби.

Малкият канадски остров Сейбъл е разположен недалеч от провинция Нова Шотландия в Северния Атлантик. Вече десетилетия изумява науката, съществувайки по закони, които не могат да бъдат разгадани. Затова и много хора считат, че е пълен с аномалии, предизвикани от извънземни.

Сред големите загадки на остров Сейбъл е постоянното му движение в източна посока. Само за последните 200 години той е успял да се премести на повече от 40 км със средна скорост 230 метра на година.

Наред с това околните рифове и плитчини имат свойство да приемат цвета на морската вода, оставайки почти незабележими за преминаващите плавателни съдове, които намират своя край в тях. Никой учен досега не е обяснил как и защо се случва всичко това.

Западният край на острова постоянно е изложен на силно морско течение и вълни, които размиват брега. В същото време на източния край всичко е обратно – там постоянно се разрастват нови и нови пясъчни наноси, които според логиката на физиката няма откъде да се вземат.

Местенцето в Атлантическия океан е проучвано от западни изследователи. Те са създали и хипотеза, опитваща се да обясни загадките на остров Сейбъл. Според тях всичко се причинява от извънземните – космически биоробот, оставен от древни времена от неизвестна високоразвита цивилизация. Идеята им била той да събира информация за живота на Земята, която след това периодично да изпраща към другата цивилизация на извънземните – отбелязва изданието.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

УДИВИТЕЛНИТЕ „ИЗВЪНЗЕМНИ ФИГУРИ“ ОТ МАРКИЗКИТЕ ОСТРОВИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.