Откриха огромен черен саркофаг в Египет. Дали в него не лежи нефилим? (ВИДЕО)

Снимка: iskamdaznam.com

По време на разкопки в египетския град Александрия, археолози откриха мистериозен черен саркофаг с огромни размери. Учените все още не знаят кой или какво се намира вътре, но предполагат, че тази находка е на повече от 2 хиляди години, пише британският вестник Mirror.

Саркофагът е най-големият в историята на археологията. Той е направен от черен гранит и е с размери 265 см дължина, 165 см ширина и 185 см височина. Първоначалните предположения на експертите са, че той датира от времето на Птолемеите, но би могъл да се окаже и много по-стар.

Огромният, 30-тонен обект е бил открит на повече от 4 метра дълбочина, в началото на месеца.

До него имало бяла глава от алабастър и учените предполагат, че тя може да изобразява човека, погребан в саркофага.

Необичайният саркофаг незабавно привлече вниманието на всевъзможни любители на мистерии и конспирации, като според някои от тях в ковчега лежи тялото на нефилим*.

Снимка: iskamdaznam.com

*За тези митични създания се говори в Стария завет, където са описани като деца на „синовете Божии“ и „дъщерите човешки“ във времето преди Потопа. В зависимост от превода и тълкуванието на думата “нефилим”, тези същества се разглеждат като полухора-полуангели или като паднали ангели, тайни шпиони на Бог, които проучват и наблюдават случващото се на земята. Независимо от прочита обаче, навсякъде нефилимите са описвани като огромни хора – исполини.

Скептиците и реалистите обаче са на мнение, че обяснението за огромните му размери е, че собственикът на гробницата е имал огромно его.

Друга интересна подробност около саркофага е, че слоят на разтвора между капака и самия саркофаг е недокоснат, което показва, че никога не е било отварян. Тази информация още по-силно разпали ентусиазма на онези, които вярват в теорията за нефилима.

Древната история на Египет обаче, изобилства от примери за хора с огромни размери. Те са описвани в текстове, изобразявани в изкуството, а днес археолозите откриват и техните погребани останки. За много от тези “великани” обаче, не се знае нищо, защото са се криели от обществото.

Най-яркият пример за човек-гигант е последният владетел на Втората династия на Египет — фараон Khasekhemui, управлявал ок. 2690 г. пр.н.е. Той е бил висок около 2 метра и половина.

Откритието е направено, по време на подготвителни работи за изчистване на терен, на който щяла да се строи нова сграда.

Според законодателството на Египет е необходимо да се извърши археологическа проверка на всички обекти, предназначени за строителство.

Morkadis

източник: iskamdaznam.com

Вижте още:

Неземният обитател на Великата пирамида

Мумифициран аборт в египетски саркофаг

Проклятието на фараоните ли успява да опази гробницата и саркофага на Тутанкамон

Тракийските гробници по българските земи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.