Паметник на Марс?

8

Аматьори астрономи откриха интригуващ обект, стърчащ неестествено от повърхността на Марс. Приличащата на перфектен правоъгълник изправена структура е открита сред скорошни снимки на Червената планета, направени от НАСА.

Многобройни са хипотезите на уфолозите за произхода и предназначението на странния обект.

Но според специалисти става въпрос за зрителна илюзия. Джонатан Хил, изследовател и един от хората, които обработват мнозинството от снимките от мисиите до Марс на НАСА, казва, че става дума просто за приблизително правоъгълна скала.

Макар и много детайлна, камерата HiRISE, която заснема повърхността на Марс, се намира на приблизително 300 километра височина над планетата и не може да улови извивките на средно голяма скала. Вероятно този скален блок се е откъснал и е паднал по стръмна урва, в дъното на която се намира.

Хил добавя, че височината на обекта е преувеличена на снимката заради ниския ъгъл на светлината. Заснета когато Слънцето е близо до хоризонта, скалата хвърля особено дълга сянка.

„Уфолозите не го наричат съвсем грешно монолит, тъй като от гръцки това означава „един камък, шегува се Хил. Но това не го прави зидан от марсианците“.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

ЯДРЕНИ ВОЙНИ СА УНИЩОЖИЛИ ЖИВОТА НА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.