Писането на клавиатура променя настроението ни

комп

Според ново проучване съществува взаимовръзка между печатането и емоционалното ни състояние, пише Popular Science.

Установено е, че ако думата е написана предимно от дясната ръка, то тя има по-позитивно значение. И обратно – ако думата е написана главно от лявата ръка, това се асоциира с негативни емоции.

Изследването обхващало хора, които говорят на английски, испански и нидерландски език. Те използвали стандартната клавиатура с английската азбука, служейки си както с дясната, така и с лявата ръка. Хората придавали емоционално значение дори на измислени думи като „boshe”, „cheethe”, „plake”, и „throog”.

Заключението на учените е, че всекидневното използване на клавиатурата е повлияло върху това какво чувстваме в даден момент и как възприемаме света.

Пример за това е най-тъжната история, създавана някога – „Декстър Уийвър сервира паниран гмурец рогач“ от Далас Уийб, който написал книгата си през 60-те години на 20. век единствено с лявата си ръка.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.