Повишете самоувереността си за 20 минути

щастие

Между часовете, прекарани в работа, нередовността на градския транспорт, тренировките, социалния живот и семейството, „изгарянето“ може да засегне дори най-уверения човек. Да му вдъхне неувереност и ниска самооценка.

В даден момент осъзнаваме, че нямаме достатъчно време. Има толкова, че да бъдем леко усмихнати и забързани. Всичко друго остава на заден план. Предлагаме ви шест 20-минутни плана, които ще ви заредят със самоувереността, от която се нуждаете.

1. Изключете телефона си и стойте далеч от интернет

Преди дни направих уикенд детокс от всички технологични услуги, които един съвременен човек може да си позволи. Събудих се в понеделник, изпълнен с повече светлина, увереност и с желанието да изживея пълноценно деня. Намирам тази проста промяна много жизнеутвърждаваща. Тя елиминира импулса да проверявам телефона си на всеки две минути, например.


2. Действайте

Каквото и да предизвиква настоящата ви раздразнителност и несигурност, шансът ви е да сте готови за него. Припомнете си, че се справяме с предизвикателствата, защото сме способни да го направим. Осъществяването на презентация, решението да прекосим страната – това са рискови моменти, които ни се предоставят в живота, защото гледаме право напред към това, което се задава. Затова не мислете много, действайте.

3. Коригирайте позицията и усмивката си

Влаченето на крака и прегърбването са врагове на позитивността. Откривам, че мога да седя пред компютъра и да работя по проект часове наред, а накрая на деня сядам на дивана у дома и осъзнавам, че ме боли цялото тяло. Дори лицето ми не може да пресъздаде ненапрегната усмивка. Коригирайте това, преди да започнете да изглеждате като Гърбушкото от Нотр Дам.

4. Напишете списък с всички неща, които са били позитивни за вас през последните седмици и дори месец

Много важно е да анализирате миналото си – особено близкото минало и успехите, които сте постигнали през това време. Така се мотивирате да продължите напред, както в настоящето, така и в бъдещето. Знаете какво казват, обект в движение остава в движение.

5. Упражнявайте се

Кросфит, йога, танци или каквото и да е друго. Правете редовно упражнения, които отпускат напрежението, прогонват стреса и ви карат да се потите. По време на физическо натоварване се провокира произвеждането на ендорфини, а те повлияват благоприятно здравословното и менталното състояние.

6. Направете нещо

Създайте нещо със собствените си ръце. Изведете детето от себе си навън и разкрийте потенциала си. Концентрирайте се върху творчески проект и ще се уверите колко удовлетворяващо и вдъхновяващо е да създавате и да виждате резултата от делата си в краткосрочен и дългосрочен план. Така не само ще подобрите самоувереността си, но и ще откриете много скрити до момента страни.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.