Попречили на Никола Тесла да създаде вечен двигател

тесла

Сръбско-американският учен Никола Тесла щял да изобрети така дълго чаканият вечен двигател, ако не бяха му попречили недоверието и негативизма на хората. Изследователите на великия учен твърдят, че неговите изобретения щяха да предизвикат коренна промяна в развитието на човечеството, ако неговите опити са били приети с доверие и интерес.

През 1931 година Никола Тесла демонстрира пред публика мистериозен автомобил. За експеримента стандартния двигател с вътрешно горене на автомобила бил предварително отстранен. На неговото място бил монтиран електродвигател с мощност 80 конски сили и 1800 оборота в минута. Електродвигателят бил задвижен от променлив ток, но така не става ясно откъде идва енергията, която осигурява променливия ток.

Малко преди експеримента Тесла закупил от някакъв магазин 12 електронни лампи, проводници и не голямо количество разноцветни резистори. Всички тези части той монтирал в кутия с 60 см дължина, 30см ширина и 15 см височина. От кутията се показвал необичаен лост, който стърчал и имал 7.5 см дължина.


Никола Тесла сложил загадъчната кутия отзад на седалката на шофьора и оповестил пред очевидците, че вече има енергия, с която ще се задвижи електромобила. Каква била изненадата на публиката, когато ученият карал машината цяла седмица без да ползва какъвто и да е друг двигател или източник на енергия. Тесла развил скорост до 150км/час. Електромобилът показал по-добри параметри от автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

За жалост експериментът не бил приет добре от хората. Объркани и слисани от видяното те започнали да коментират , че това е магия или намеса има дявола. Обиден от неочакваната реакция Никола Тесла прибрал мистериозната кутия и се върнал в Ню Йорк в своята научноизследователска лаборатория. Така и до днес тайната на кутията остава загадка.

Ако експериментът беше получил подкрепата и одобрението на множество хора, днес сигурно щяхме да използваме автомобили с вечни двигатели. А може пък на някого да е било неизгодно да се случи това. Дали пък заради неописуема алчност хората, които определят световния ред потискат прогреса на планетата и скриват ключови изобретения, които никога няма да видят бял свят.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

НИКОЛА ТЕСЛА БИЛ ЕЗОТЕРИК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Botio 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.