Популацията на слонове застрашително намалява

слонче

Популацията на слонове в Африка е най-ниска от 25 г. насам главно заради бракониерството, се посочва в доклад на Международния съюз за защита на природата (IUCN).

В Африка сега живеят близо 415 000 слонове или със 111 000 по-малко отколкото преди десетилетие – цитира АФП данни, поместени в доклада. Бракониерството, което особено се разрасна от десетина години е главната причина са намаляване на популацията на слонове. Другата е съкращаването на естествените зони, където е разпространен видът. Бракониерите ловуват слоновете заради високата ценна на бивните им на азиатските пазари.

Тревожният доклад бе огласен във връзка с открития в Йоханесбург международен конгрес за търговията с застрашени от изчезване диви животни, който трябва да обсъди нови мерки за защитата им.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.