Портрет на мъжа, способен да убие жена си

полиция

Учени твърдят, че мъжете, способни да убият жена си или майка си, притежават еднакъв психологически портрет. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Тhe Journal of Forensic Sciences.

Изследователите са изяснили, че психологическият портрет на мъжете, убиващи своите жени или майки, се отличава от психологическия портрет на тези, които посягат на живота на непознат човек.

Освен това всички убийци на жени си приличат. Най-често те са зле образовани, склонни към формиране на психически разстройства и не са извършвали такива престъпления по-рано.

Изводите на учените са направени след изследване на 153 осъдени за убийство. Авторите на статията смятат, че направените от тях изводи ще могат да помогнат в предотвратяването на подобни престъпления.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

ОТ НЕЖНОТО ЦВЕТЕ ДО ПСИХОПАТА: ТРАГЕДИЯТА НА НАРЦИСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.