Последната война между хората ще е за истината

Николай Рьорих

Ще я води всеки с агресията в себе си, казва невероятният Николай Рьорих

Николай Константинович Рьорих (9 октомври 1874 г. – 13 декември 1947 г.) е руски художник, писател и поет, археолог, обществен деец, мистик, и философ. Според мнозина картините му имат хипнотично излъчване. Ето някои от интересните му мисли:

Има два вида знание: едното се изразява чрез думи, другото е по-точно и се разбира духовно, но не е вложено в думите. Дори не може да се обясни с думи как се случва това разбиране, то е наистина прекрасно.

Най-важното е да се унищожат бацилите на низките мисли, които са по-заразни от всички болести. Трябва да се грижим не толкова за произнесените думи, а за мислите. Докато се произнася една дума, се раждат десет мисли.

Лесно е да се изкопае яма, трудно се гради къща.

Протегнете ръка над бездната. Няма страх над бездната защото за духа са по-страшни стаята и килимчето.

Има една източна гатанка: „Кажи, кой обича да е погребан?“ Отговорът е – „зърното“. Именно! Зърното на всеки план трябва да е под почвата, но когато то започне за живее, то ще се движи само нагоре.

На хората често не им достига дисциплина на духа и чувство за мярка.

Трябва да го почувстваш със сърцето – това означава трябва да го изпълниш според земния план.

Болестите на духа са също тъй заразни, както и на тялото – може да се докаже от научна гледна точка. Удари по масата и предметите върху нея ще подскочат – още повече, че от духовния удар нервите се разтрисат.

Задържайки раздразнението, създавате това обвивка за духа.

Трудна задача е да не увеличаваш броя на враговете си. Трябва да знаеш камъните на прага си, но да се огорчаваш заради тях не е необходимо.

Молитвата е осъзнаване на вечността. В молитвата са заключени: красота, любов, дръзновение, смелост, самопожертвователност, целеустременост, неотклонност. Но ако в молитвата има суеверност, страх и съмнение, това заклинание може да се отнесе към времената на фетишизма.

Грамотният с букви може да действа само върху повърхността на земята. Грамотният духом може да действа извън всички граници.

Morkadis

Толкова тежки събития се натрупаха, че обвивките на чувствителните хора се набръчкаха.

Последната война между хората ще е за истината. Тази война ще се води във всеки един човек. Война със собственото невежество, агресия, раздразнителност. И само пълната психическа промяна на всеки отделен човек може да положи началото на мирния живот за всички хора.

Пътища много, но сърцето знае най-краткия.

Който се мъчи със земни въпроси, той няма да получи отговора за Небесното.

Много от катаклизмите са нужни и имат своя цел.

Истината не ръждясва.

Най-ужасните бедствия в историята на човечеството са се случили от неумение да се мисли.

Именно страхът толкова често ни пречи да приемем добрата вест.

Не закъснявайте, ако искате да ви уважават. Не лъжете в мислите си, ако си търсите приятели.

инфо: spisanie8.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.