Постоянните оплаквания се отразяват негативно на живота ни

pixabay.com

Постоянните оплаквания се отразяват негативно както на вашето здраве, така и на съзнанието ви. Ако сте забелязали такава зависимост у вас, тогава трябва да се отървете от нея възможно най-скоро. Гневът, омразата и завистта също имат отрицателно въздействие.

Човек, който е заобиколен от негативизъм, е малко вероятно да води здравословен живот. Оплакванията и недоволството се отразяват пагубно на здравето.

Негативността повишава нивото на хормона на стреса в кръвта – кортизола. Заради този хормон тялото влиза в така наречения режим на атака – битка или бягство.

Кортизолът повишава нивата на кръвната захар и възникват проблеми с кръвното налягане, тъй като сърцето започва да работи по-бързо, за да натовари мускулната система повече, тъй като мозъкът решава, че е време за бързи действия – да бягате или да се борите за цял живот. Но в реалния свят ние не правим нищо подобно, просто се ядосваме, оплакваме се, обиждаме се, спорим с другите или просто се изнервяме.

В резултат на неравномерното разпределение на енергията, човек започва да изпитва безсъние и тялото губи имунитета си, влошават се хроничните заболявания и така нататък, проблемите растат като снежна топка.

Ако не промените отношението си към негативното мислене, тялото ви ще започне да се изтощава много бързо, ще се появят бръчки, ще започнат да ви болят ставите, мускулите ще отслабнат, ще се появят проблеми с кръвното налягане и сърцето.

Искате ли да сте здрав човек?

Преди всичко работете върху мисленето си и се отървете от постоянните оплаквания. Ако смятате, че животът непрекъснато ви поднася неприятни изненади, опитайте се да се съсредоточите върху положителните неща. Вероятно има много неща, на които да се наслаждавате в живота си.

Опитайте се да включите в ежедневието си навика да благодарите както на хората, така и на обстоятелствата. Благодарете на Бог за всичко, което имате в живота си!

Ако получавате житейски уроци, трябва да сте благодарни за натрупания опит и да не се губите в негативното, което освен това има тенденция да се натрупва. Постоянните нерви и оплаквания влияят негативно върху работоспособността на човека. Постепенно човек, който живее в негативизъм, не може да реши дори прости проблеми, професионалната му дейност страда сериозно.

В стресова ситуация е трудно да издържиш изпит или да завършиш нещо. Дори стресиращото интервю е най-добре да се избягва. Малко хора искат да общуват и да бъдат приятели с негативен човек. Такива хора често се смятат за токсични и околните се опитват да ги избягват по всякакъв възможен начин. Никой не иска да се заразява с негативни емоции.

Освен това, за да се опитвате винаги да се отнасяте към живота с благодарност и по положителен начин, трябва също така да сведете до минимум общуването с негативни хора. Негативността стои на пътя на късмета. Нашите мисли се материализират, така че хората, които постоянно се оплакват от живота в отговор, получават нов набор от причини за негативност. Резултатът е порочен кръг, който с времето става все по-труден за разкъсване.

Morkadis

Аурата на човек, който има негативно отношение към живота, се покрива с дупки. През тези дупки протича енергия, биополето става все по-слабо с всеки изминал ден.

Негативността води до влошаване на финансовото състояние, проблеми в семейството, с близки хора, работоспособност и благополучие.

Човек, който непрекъснато се оплаква от живота и критикува другите, започва да взема все по-грешни решения в различни области от живота си и се сблъсква с неприятни житейски ситуации.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Мъдростта на един тибетски монах в 24 кратки истини

Три начина да се освободим от безпокойството

Синдромът на отложения живот

Това, което някой ви е причинил, ще му се върне

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.