По драскотините ще ви познаят

1

Тефтерите с рисунки ви правят по-сполучлив портрет, отколкото вие си мислите

Рисунките, които безсъзнателно биват драскани по белите листи, докато се говори по телефона или на делова среща, могат да кажат за техния автор повече, отколкото той знае за себе си. В момент като този, съзнанието престава да контролира ръката и тя превключва на автопилот, управлявана от подсъзнанието, там, където във всеки от нас се крият истинските мотиви за нашето поведение.

Човечета

Ако драскате малки човечета, това означава, че се чувствате безпомощни или пък искате да избегнете всякаква отговорност. Това е особено валидно за хората, които рисуват човечето схематично – точка, точка, запетая, тире, минус, обиколка… Това показва, че вие сте емоционално нестабилни, иска ви се да се скриете и да не пускате никого до себе си.

Лични подписи

Такива машинални рисунки са свойствени на тшеславните натури и егоцентриците. Изобилие на собствените подписи, машинално надраскани на листа по време на разговор или обсъждането на някакъв проблем по време на оперативка, сигнализират за пълното зацикляне на персоната, която истерично ги произвежда един след друг.

Квадрати, ромбове и други геометрически фигури

Такъв човек винаги има ясни цели и убеждения, почти никога няма скрито мнение, винаги е устойчив и упорит. Обикновено той е прекалено бдителен и внимателен, но винаги се опитва да направи нещата по-лесни .


Кръгове и пръстени

Окръжности, свързани една с друга или вписани една в друга, говорят за стремеж за търсене на група за съпричастност. „Самотно ми е, чувствам се все едно изключен от външния свят“, това сигнализират подобни драскотини. Когато ние правим кръгчета на листа, безсъзнателно ние подсказваме, че ни липсва внимание.

Животни

Вашите днешни емоции могат могат да бъдат асоциирани с животното, което рисувате. Ако това е тигър или вълк, у вас се е спотаила агресия; ако е лисица, мислите кого и как да надхитрите; зайче или катеричка, на вас ви е нужна защита, Лъв – раздавате вашето право над всички и чувствата, че имате превъзходство над останалите. Ако постоянно възпроизвеждате на листа едно и също животно, птиче или буболечка, това означава, че вие се асоциирате с него и си приписвате черти от неговия характер.

Спирали, вълни и графики

Чуждите проблеми не занимават такива хора. В повечето случаи подобни типажи преживяват леки кризи и драскането на подобни форми означава, че те самите обикалят около собствените си проблеми, които се опитват дори да прикрият. Тук психолозите са извели и една зависимост – колкото по-голяма е височината на рисуваната от такъв човек вълна, толкова по-голям е и проблемът му.

Morkadis

Звездички

Тези хора искат да са център на вниманието. За тях е важно да са ярки и винаги забелязвани. Но, ако звезда на такъв човек има прекалено много лъчи или пък те са нарисувани педантично и правилно, това е сигурен белег за депресия.

Цветя слънце, облаци

Жизнерадостните цветенца и слънцето, това може да нарисува само един човек, който в хода на разговора е доволен от чутото. Подобни рисунки показват, че срещу вас има един непоправим оптимист с добро разположение на духа.

Кръстове

Кръстът показва чувство на вина пред близките. Второто нещо, което можете да научите за човек, който ги рисува, е че го мъчи нещо конкретно и то от дълго време.

Къщички и кутийки

Симетричните форми демонстрират любов към реда, склонност към планиране и разчет. Рисунката на къщичка казва буквално следното „Не можеш да ме смачкаш толкова, знам точно какво искам, какво мисля, имам ясни цели и ще се боря за мнението си докрай“.

Решетки, мрежи

Явен признак за това, че сте попаднали в неловко положение или трудна ситуация и мъчително се стремите да излезете от нея. Може също да издава потиснатост и желание да влезете в конфликт. Колкото по-дебели са линиите, толкова по-силно искате да противостоите някому. Но това желание остава само на хартия. По принцип решетката донякъде е знак за нерешителност.

Пчелни пити

Такива хора се стремят към спокойствие, хармония и искат да водят нормален и спокоен живот. Такива хора са домошари, за тях на първо място е домът и семейството.

инфо: kanal3.bg

Вижте още:

ТОЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСЕН ТЕСТ РАЗКРИВА МНОГО ЗА ВАС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.