През 3 поколения се ражда черна овца в семейството

1

Черната овца – това пословично явление, се появява на всеки 97 години или – или веднъж на всеки 3 поколения. С епонима „черна овца” обикновено се нарича този член на семейството, който има най-труден характер, различни политически възгледи или неприемлив за околните любовен или социален живот. За този човек всеки има лошо мнение, а той самият рязко се отделя от останалите.

Проучването е проведено в Германия, Швеция, Великобритания, САЩ, Канада и Австралия. В него участие са взели 6000 души. Те трябвало да се върнат назад в родословното си дърво и да определят кой член от семейството не е успял да се впише успешно.

Резултатите показали, че около 6% от членовете в едно семейство могат да бъдат определени като черни овце. Т.е., математически пресметнато излиза, че явлението черна овца се появява на всеки три поколения или на 97 години.

Според повечето анкетирани, подобен тип човек не се ражда с това си държание и манталитет – те се формират. Според една трета от тях този човек не имал близък контакт с близките си достатъчно често или просто те не са одобрявали начина му на живот по някакъв начин.

Всеки шести от анкетираните смята, че проблемът се крие във финансите на човека. Най-много – около 9 % от тях пък смятат, че причината за това е извършено престъпление.

 Резултатите от проучването показва и къде се появяват най-много черни овце – САЩ и Австралия. По-често това са мъже.

Интересното е, че те най-често са мъже от заможни семейства, които обаче са имали доста ниски доходи. Най-рядко черни овце пък се пръкват във Великобритания и Швеция.

Три поколения – толкова са нужни за формирането на черна овца. Според не толкова разпространено мнение, през три поколения един член от семейството събира всички негативи на останалите. И така ги очиства от тях.

инфо: ezine.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.