Преимуществата на женския мозък

мозък

Учени сравниха „женски“ и „мъжки“ мозъци и назоваха преимуществата на първите в сравнение с вторите. Резултатите от изследванията са изпратени за публикуване в Manchester School Journal, пише Independent.

Според учените „женските мозъци“ (E-тип) са по-добре настроени за изпълнение на социални функции и емоционално реагиране на околните, докато „мъжките“ (S-тип) се оказват по-приспособени за анализ и систематизиране на информация.

Това води дотам, че хората с S-тип получават с около десет процента по-добро заплащане от хората с Е-тип. При това първите показват високи резултати при работа в банковите и IT сферите, докато вторите – в социалната работа и образованието.

Учените стигнали до тези изводи, като анализирали повече от 16 000 души, които попълвали социални анкети, позволяващи да се оцени нивото на склонност към систематизиране и съпреживяване според E–S теорията, предложена от учения Саймън Барън-Коен.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

МАГНИТНИ ИМПУЛСИ В МОЗЪКА ПРОМЕНЯТ МНЕНИЕТО И ВЯРАТА НИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.