Пълнолуние в Скорпион: Божествената сватба на Небето и Земята

луна

Един от най-магичните и потайни моменти през годината се отбелязва с пълнолунието в Скорпион. На този ден се е родил Буда, а древната келтска култура се свързва с отбелязването на празника Белтейн. Всяка религиозна култура отбелязва този ден в своя календар. Това е празникът на Земята, пирът на Природата, Божествената сватба между небето и земята, когато Великата майка, Богинята на плодородието е коронясвана с венци от цветя и почитана с песни, танци и веселие. Този ден бележи началото на лятото, когато цялата природа достига върха на своята сила и енергия, хората, растенията и животните се подготвят за предстоящите топли месеци. Това е времето за любов и единение.

В тази нощ на вълшебства първото ми послание е към дамите. Ако не сте чародейки и лечителки, и не танцувате цяла нощ около вековно дърво сред цветята и музиката на птиците, постарайте се да не пренебрегвате малката магьосница, която спи у всяка жена. Та нали и у вас живее поне една Лунна богиня? Излезте сред природата и се насладете на красивия залез и уханния аромат на цъфналите дървета и цветя. Полежете в зелената трева и се опитайте да почувствате в себе си силата на Земята. Слейте се с нея! Наберете цветя и ги отнесете у дома, за да съединят дома ви с изобилието на живия свят навън. А вечерта под пълната Луна си направете малък олтар вкъщи, поставете бяла свещ, украсете я с червени и бели панделки и пролетни цветя, запалете благовония и подредете цветята и много зелени листа. Изразете със собствени думи признателността към Природата, към свещения съюз и новия живот, проникващ във всичко.


Още по-добре ще бъде, ако имате любимо дърво и е възможно да направите своя малък ритуал около него. Празнувайте живота, сексуалната си мощ, сливането на духа и материята, съвършения баланс, раждащ живот. А утре на разсъмване, по време на същинското Пълнолуние, отидете в градината или в гората и съберете роса от растенията, цветята и тревата. Измийте лицето си с тази роса, за да бъдете здрави през останалата част на годината.

Второто послание е валидно за всички и най-вече за тези, които желаят да се превърнат в силни личности. Сега е моментът да опознаете и овладеете собствената си сила, да пречистите съзнанието и душата си и да се свържете с огромния енергиен и творчески потенциал, с който са надарени всички човешки същества. Възможно е през този ден, да почувствате особен прилив на енергия, граничеща с маниакалност за преследване на целите. Ако се нуждаете от проницателност, за да подобрите състоянието на дадена област в живота си, сега е моментът да й се посветите с отдаденост и да я изследвате целенасочено и неуморно. Търсите зародиша на случващото се около вас и много вероятно е да го намерите. На този ден може да ви се разкрият неподозирани истини – както за близките ви, така и за вас самите.

Интензитетът на емоциите ви макар и да не бъде видим с просто око, може да бъде усетен от сексуалния ви партньор. Нощта на Божествената Сватба, отбелязва най-любовното денонощие в годината. През тази нощ и утре през целия ден, не бива да се боите да покажете страст, дори ако обичайно това не е силната ви страна.

Ако ви е трудно да различавате доброто от злото, то сега ще можете ясно да направите своята преценка. Сега е момента да преодолеете и надмогнете себе си и негативните си качества, зависимости и пристрастия-към хора, навици и предмети. Да се освободите от нечие обсебващо присъствие или от собствената си обсебваща страст към някого, от натрапчивите мисли и импулси, от склонността да злоупотребявате с власт, чужди финанси, сила, от негативни проявления и слабости на характера като ревност, зависимост, саморазрушителни импулси, подозрение, вина, отмъщение и страх от изоставяне.

Възможно е да се почувствате особено чувствителни към чуждото страдание и болка. Ще го откривате с лекота, дълбоко под маските и социалните роли на хората около вас. Може да ви жегне стар спомен, отдавна потулена душевна рана, която внезапно да се обостри и да ви напомни за преживяната болка. Сега е моментът да надникнете в най-скритите сенчести кътчета на вашата същност.

Ще имате достъп до всички тайни оръжия на душата си, за да я излекувате. Осъзнаването ще е ваш съюзник, но не разчитайте на споделяне. Пластовете ще се разместят бурно, ще ви направят по-силни, но ще останат скрити за чуждия поглед. Оголването днес е равнозначно на уязвимост. Пазете се от крайности и избягвайте всякакви манипулации и рискове. Не търсете врагове, защото лесно ще ги намерите. Търсете приятели, хора с които да споделите всичките си материални и душевни богатства, за да привлечете Любовта и Изобилието в живота си.

инфо: bulgaria.utre.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.