Първобитните хора са били вегани

веган

Според една съвременна и модерна теория, разгласена от американски специалисти, първобитните хора са били вегани. Този вегански период свършва малко преди потопа.

През ледниковия период древните хора започнали да се хранят с месо, поради простата причина, че всекидневната им храна, която се състояла предимно от зеленчуци, плодове и ядки станала дефицитна.

За да оцелеят в новите екстремни условия, древните били принудени да започнат да използват месото за храна. Антрополозите твърдят, че преди последният ледников период те са пълни вегетарианци, но когато нямало зелена храна и ядки, се научили да ядат месо.

Според една от хипотезите отначало древните хора, принудени от глада започнали да проявяват канибализъм, а вече по-късно се научили да използват животните за храна. Практиката да се употребява месо за храна се съхранила и след ледниковият период.

Точно от този период, когато източниците на храна били свършили датира и ловът. Древните развили ловното изкуство постепенно, с цел по-лесно да си набавят месо.

Доста учени от цял свят твърдят, че от гледна точка на еволюцията човешките тела са пригодени все още за вегетарианска храна. Консумацията на месо, според тях е вредна за здравето на хората.


Според историческите данни, древните гърци и египтяни се хранели основно с плодове. Египетските жреци изобщо не употребявали месо.

Гръцките философи Сократ, Питагор, Платон били върли противници на месоядството.

Плутарх възмутен, пише в своя трактат „За яденето на месо”, че не може да си представи в какво душевно състояние се намира човек, който е решил да опита вкуса на кръвта и да сложи на масата си мъртви тела.

Древните инки, даосите в Китай също никога не употребявали месо. Историците твърдят, че в древността хората не вкусвали месо.

Изключителна рядкост били племената употребяващи месо. Ескимосите, които имат ограничена възможност да консумират растителна храна не се хранят само с месо и риба.

Използват около 24 вида растения.

За беда, съвременният човек се храни с повече месо отколкото, през всяка друга историческа епоха.

инфо: chudesa.net

 Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.