Пътешествениците във времето и техните истории

За едно пътуването във времето е само мечта, която се надяват някога да сбъднат, за други то е нещо абсурдно, пълна лудост, а за трети е реалност. А вие как мислите – пътуването във времето е лудост или реалност? Не бързайте да отговаряте, предлагаме ви първо да прочетете няколко истории на пътешественици във времето.

Историята на Виктор Годард

През 1935 г. Виктор Годард, заместник-директор на военно-въздушното министерство и старши офицер на Британските кралски военно-въздушни сили, прелетял в друг времеви период. Той напуснал изоставеното летище Dream Field с пасящи говеда по полето и пукнат асфалт, но забелязал, че се появили проблеми по време на полета. Когато се върнал на летището, установил, че то работи и механиците, облечени в синьо, оглеждали четири жълти самолета. Виктор Годард не кацнал, тъй като не ги разпознал. Четири години по-късно военно-въздушните сили пребоядисали самолетите си в жълто, а униформите на механиците били сменени в син цвят.

Часовник, открит в древна гробница

През 2008 г. китайски археолози открили швейцарски часовник, който бил вграден в старинен саркофаг в гробница в Шанхай. Часовникът бил спрян точно на 10 часа и 6 минути. Откритието разделило обществото на две – хора, които смятат, че някой наистина е пътувал във времетои е оставил часовника там, и хора, които смятат, че снимката е фалшифицирана.

Експериментът Филаделфия

През 1943 г. американски военни решават да проведат експеримент с кодово име Филаделфия на американския разрушител Елдридж (ДЕ-173). Целта на експеримента била да накарат кораба да стане невидим за радарите на врага. Хората на сушата твърдят, че екипажът е изчезнал безследно за 10 секунди. Но целият екипаж на кораба имал една и съща история за случилото се. Всички твърдели, че са пътували във времето. Според разказа на член на екипажа в началото на експеримента той се намирал на палубата, а след това се озовал в нивото под нея. Твърди се и че за секунди корабът се телепортирал до Норфолк, Вирджиния, което е на разстояние от 320 км.

Да преживееш бомбардировки от бъдещето

През 1932 г. журналистът Джон Бернард и фотографът Йоахим Бранд са изпратени в корабостроилницата в Хамбург, за да напишат материал за нея. Когато се върнали, ти разказали на редактора си, че са станали свидетели на бомбардировки над града. Описали военните самолети, които пускали бомбите над града, а фотографът казал, че е успял да направи снимки, но след обработване на филма се оказало, че на тях няма нищо. Редакторът решил, че двамата си измислят. Но 11 години по-късно, през 1943 г., Хамбург наистина бива бомбардиран в рамките на операция Гомора. След това събитие се появява версията, че журналистите са пътували във времето.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Има два типа пътуване във времето и учените са съгласни, че поне един от тях е възможен

Възможно ли е феноменът дежавю да е начин за получаване на информация от други измерения?

Защо възниква ефектът дежавю?

Никола Тесла създава машина за пътуване във времето. Експериментът “Филаделфия“ го доказва

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.