Разсейвайте се! Оказа се, че е… полезно

щастие

Израелски учени установиха, че разсейването е полезно, защото засилва интелектуалните възможности и подобрява качеството на работата, съобщи в. „Дейли мейл”.

Когато се разсейваме или мечтаем, мозъкът става по-ефикасен. Така се освобождава капацитет за по-ефективна работа. Учените от университета Бар-Илан показаха, че външен стимул с малко електричество може да промени начина на мислени и значимо да засили честотата на мечтите или спонтанните мисли и асоциации, насочени към самия себе си. Те доказаха, че това състояние има стимулиращ ефект върху изпълняването на задачите, креативността и настроението.


Изненадващият резултат от разсейването вероятно се дължи на смесването в един мозъчен район на контролиращи мисълта механизми, свързани с изпълняването на задачи, и освобождаващи мисълта механизми, свързани със спонтанните егоцентрични мечти.

Смята се, че възможностите на човека да внимава имат граница. Според израелското изследване обаче външните стимули, които привидно разсейват, подобряват когнитивния капацитет.

инфо: БТА

Вижте още:

СМЕХЪТ СПОМАГА ЗА ПО-СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.