Рейки принципи: Точно днес не се безпокой

щастиеЕдин от принципите на Рейки : точно днес не се безпокой, звучи толкова просто, а e толкова труден за изпълнение за повечето хора

Възможен ли е живот без безпокойство и притеснения в нашия забързан и тревожен свят?

Редовното използване на Рейки може да ни помогне да постигнем целите си. Нашата гледна точка за справяне с предизвикателствата на живота може да се променя. Вместо да посрещате тревожна ситуация с мисли изпълнени с безпокойство, можем да отговорим на предизвикателството по-спокойно.

Какво е безпокойството?

Безпокойството се създава от нашия страх от бъдещето, което изглежда страшно и неизвестно. Ние имаме възможността да създадем бъдещето в ума си, но то не съществува, докато не се материализира. Твърде често обаче се безпокоим за нещо, което никога не е съществувало, не съществува и няма да съществува. Бъдещето е неизвестно, често пъти безпокойството води точно до това бъдеще, от което сме бягали, като „само осъществяващо се пророчество“. Когато се притесняваме ние създаваме умствена реакция към нещо, което все още не се е случило. Това означава, че ние преживяваме емоцията преди действието. Ние правим това, защото се опитваме да се подготвим за най-лошия възможен сценарий. Когато се подготвяме за най-лошото изпитваме емоцията, която бихме изпитали, ако най-лошото се случи. Тази емоция се съхранява в нашия мозък и я изпитваме всеки път, когато мислим за ситуацията. Веднъж създадена, тази емоция остава в съзнанието ни и е много трудно да погледнем на ситуацията от различна перспектива. Точно поради това ние създаваме бъдещето, от което се боим.


Безпокойството е свързано с миналото и бъдещето и ни отдалечава от настоящето. Когато проумеем, че безпокойството краде от здравето и спокойствието ни, ще можем да погледнем да предизвикателствата в живота от друг ъгъл.
Каквото и да ви тревожи, първо се замислете дали можете да решите проблема точно в този момент или това е проблем, който стои в бъдещето и в момента не можете да направите нищо. Ако точно в този момент можете да направите нещо, просто ДЕЙСТВАЙТЕ, без да се безпокоите. Притесненията за бъдещето не носят нищо положително.

Освобождаването от безпокойството ни позволява да повярваме в себе си и в това, че ще реагираме по най-добрия възможен начин. Колкото по-силно вярваме, че ще се справим, толкова по-лесно усвояваме силата на спокойствието. Спокойствието не означава липса на предизвикателства, а запазване на спокойствие по време на предизвикателствата.

Всъщност няма никаква нужда да се безпокоите!

Човекът е единственото същество, което има очаквания за живота и желания и, което понякога изпитва огромно облекчение, когато тези желания не се осъществят. Когато видим общата картина, ще осъзнаем, че това, което единствено има значение е настоящият момент.

Да се безпокоим за нещо, което още не се е случило, е нещо, което се случва само в умовете ни, следователно ние имаме силата да го променим.

инфо: chudesa.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.