Ритуали за изчистване на негативна енергия

Негативната енергия около вас може да нанесе сериозни щети както върху психическото, така и върху физическото ви здраве. Безсънието, главоболието, нервите, депресията, болката, ниското самочувствие, са само част от възможните симптоми, причинени от нея.

Когато вкъщи, на работа или на каквото и да е друго място има такива вибрации, те се усещат. Все пак, ако не разпознаете лошото, негови признаци са и наличието на насекоми, хлебарки или други; честото чупене или губене на предмети; непрекъснато боледуване, в това число и на домашните животни; чести конфликти и спорове между членовете на семейството; изгаряне на крушки и други уреди; проблеми с водопровода; сънуване на кошмари; блъскане на врати и прозорци без причина; невъзможност за отглеждане на растения; смърт в къщата, независимо колко далечна е била.

Ако някои от тези неща ви се случват, то определено сте заобиколени от лоша енергия, която трябва да премахнете от себе си и от дома си.

Най-напред пречистете себе си. Вземете солен душ. Солта е източник на енергия и начин за пречистване. Преди да се изкъпете, вземете малко сол и нанесете по цялото си тяло. След банята ще се почувствате много по-спокойни, с лекота в душата и уют в сърцето.

Сега е ред на дома. Първо се отървете от всичко ненужно – стари предмети, вещи, дрехи, които няма да носите. Освободете място за новото и хубавото, махнете всичко непотребно. Отворете вратите и прозорците, за да стане течение, което да премахне отрицателната енергия.

Махнете всички стари огледала или такива от предишни собственици/наематели. Вземете си нови.

Доста популярен ритуал е прекадяването с тамян. Може да си вземете, за да да имате под ръка вкъщи, щом се наложи. Минете през всички стаи и отправете молитва за щастие, късмет и благоденствие.

Същото може да направите и с църковна свещ. Поставете я в средата на малък хартиен кръг и обиколете цялата къща, започвайки от входната врата. Не пропускайте и най-малките места и се фокусирайте особено върху дръжките, звънеца, компютри, телевизори, огледала, прозорци, ъгли, закачалки. Изхвърлете свещите, които сте използвали, след като приключите.

След това, измийте ръцете си първо със сапун, а после със сол. Разтрийте всяка длан по посока на часовниковата стрелка, разперете пръсти, за да се освободите от негативната енергия, събрана по време на чистенето.

Добре да пречиствате дома си един или два пъти годишно от всичко лошо, което се е натрупало. Може да проверите дали има резултат, като запалите нова свещ 3 дни след почистването. Нека изгори до половината. Восъкът, който се натрупа трябва да бъде светъл, ако е тъмен, значи все още има нещо негативно и трябва да повторите процедурата.

Като превантивна мярка срещу лошото, поддържайте дома си чист. Редовно проветрявайте стаите, палете свещи или тамян. Може да закачите звънци на входната врата. Смята се, че те гонят лошото. Бихте могли и да си вземете котенце. Хората вярват, че котките защитават дома от лоша енергия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Магически ритуали за откриване на изгубен предмет

Morkadis

Странните суеверия и ритуали при космонавтите 

Древен ритуал със сол носи късмет и прогонва злите сили

Руски ритуали за разваляне на прокоба

Три ритуала ще сбъднат и най-смелите ви желания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.