Робин Шарма: Умът е прекрасен слуга, но ужасен господар

ум

Само ако овладееш изкуството да обичаш себе си, можеш действително да обичаш другите. Само ако отвориш собственото си сърце, можеш да докоснеш сърцата на другите.

В книгите ще намериш отговор на всеки проблем, пред който си се изправил… Всички грешки, които си направил в живота си, вече са били направени от хората, минали по този път преди теб.

Природните закони гарантират, че ако една врата се затвори, винаги се отваря друга.

В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородство се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.

Страхът не е нищо друго, освен умствено чудовище, създадено от самия теб, негативен поток на съзнанието.

Щастието идва чрез добрата преценка, добрата преценка идва чрез опита, а опитът идва чрез лошата преценка.

Всяка стрела, която се забива в центъра на мишената, е резултат от сто несполучливи изстрела… Никога не се страхувай от неуспех. Неуспехът е твой приятел.

Никога недей да живееш, затънал в незначителните неща. Никога не жертвай най-важните неща в живота си в името на най-маловажните.

Единствената пречка между повечето хора и мечтите им е страхът от провал.

Умът е прекрасен слуга, но ужасен господар… Помни, че умът действително е като всеки друг мускул в тялото… Ако искаш да усилиш мускулите на ръката си, за да постигнеш повече, трябва да ги тренираш. Ако искаш да стегнеш мускулите на краката си, първо трябва да ги упражняваш. По същия начин можеш да постигнеш прекрасни неща с ума си, стига да му дадеш възможност.

Ако имаш куража да казваш „не” на дребните неща в живота, ще придобиеш силата да казваш „да” на големите неща.

Как можеш действително да познаеш радостта да бъдеш на върха на планината, ако преди това не си бил в най-ниската долина?

Ние не можем да управляваме времето, пътното движение или настроението на хората около нас. Но със сигурност можем да управляваме отношението си към тези събития.

Животът невинаги ти дава, каквото искаш, но винаги ти дава, каквото ти е нужно.

Morkadis

Помни, че щастието е пътуване, а не дестинация. Живей за днешния ден – никога няма да има друг такъв.

“Монахът, който продаде своето ферари“ – Робин Шарма

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.