Русия ще разработва технологии за телепортация

телепортация

Правителството на РФ ще отпусне 10 млрд. рубли за развитието на приложима технология за телепортиране, съобщава „Комерсант“, цитиран от fakti.bg. Проектът е част от „Националната технологична инициатива“, създадена от Агенцията за стратегически инициативи (АСИ) по заръка на президента Владимир Путин. Освен преместване на материя в пространството плановете на АСИ до 2035 г. включват също създаването на руски език за програмиране, абсолютно безопасни връзки на основата на инфраструктура за квантови комуникации и нов оператор за безпилотни системи.Първият програмен период (2018-2025) предвижда изграждането на мобилни мрежи от пето поколение, създаването на единна мрежа от центрове за защита от киберзаплахи, проекти за внедряването на руска интелигентна система за управление на градската индустрия, руска операционна система за киберфизични системи и автономен транспорт и „отечествен компилируем език за безопасно и ефективно паралелно програмиране“.

Според авторите на „Националната технологична инициатива“ през 2025-2035 г. Русия вече ще използва неврологичен интерфейс, квантови изчисления, телепортация и „природоподобни“ явления за пренос на данни.

„Да, днес телепортацията звучи като фантастика. В „Станфорд“ обаче вече бе проведен успешен експеримент за пренос на молекули на близки разстояния. Много съществуващи днес решения пък са почерпени от фантастични филми отпреди 20 години“, коментира основателят на Almaz Capital Partners Александър Галицкий.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.