Ръстът на населението на Земята от най-древни времена (ВИДЕО)

7

Създателите на научния ресурс WorldPopulationHistory.org са публикували видео, демонстриращо измененията в числеността на населението на Земята за последните 2000 години, а също и вероятната прогноза до 2050 г.

Във видеото увеличението на числеността на населението започва от отметката 1:18, като всяка жълта точка обозначава 1 млн. души, живеещи на дадената територия.

На отметката 3:20 на картата се показва Монголското нашествие в Китай в началото на XIII век. За времето на съществуването на Монголската империя (XIII-XIV в.) на завоюваните територии били изтребени десетки милиони хора (на картата в този период количеството на жълтите точки рязко намалява), като населението на земята в този момент е било около 350 млн. души.

На отметката 3:30 се показва пандемията от бубонна чума, върлувала в средата на XIV век в Азия, Европа и Северна Африка. Общо от Черната смърт за две десетилетия са загинали поне 60 милиона души (в много региони – от една трета до половината от населението).

На отметката 4:20 се демонстрира как промишлената революция и успехите в медицината са довели до взривен ръст на населението на планетата.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ГЛАД И ЕПИДЕМИИ ЧАКАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ДО 2040 Г

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.