Светица лекува болни от рак насън

матрона

Чудотворните мощи на света Матрона Хиоска лекуват тежки болести, дори рак, твърдят изстрадали. От години те са скрити зад стените на манастирите в Атон и то в българската обител – Зограф. За това разказват нашенци, които редовно ходят до Гърция, за да търсят спасение от страшната болест и да се молят за  своите близки. За съжаление според правилата на монасите в манастира имат право да влизат само мъже. Зад църквата там се намира градината на Богородица и женски крак не бива да стъпва, за да не я дразни.

Разказите за чудотворната сила на мощите на Матрона се носят от векове насам. Светицата помага при най-тежките и нелечими болести. Много от отчаяните хора разказват, че тя се явява насън на болния. Изтерзаните гърци и българи споделяли почти еднакви истории – тя идвала в съня им, ровела в главата им и им казвала, че са здрави. Като по чудо, пациентите се събуждали само със спомена за тежките болести.

Славата на светицата бързо се разнесла и извън обителта. Хора от цяла Европа и до днес пращат писма до българския манастир, за да разкажат историята си и да благодарят на светицата.

Освен хората, които се молят, Матрона пазела и монасите в манастира, като често ги  предупреждавала за инциденти.

Светицата живяла на гръцкия остров Хиос и била погребана там. И докато била жива, вършела чудеса, но малко от тях били записани.

По време на Османската империя турците изклали почти цялото население на Хиос. Преди да си тръгнат оттам, пашата на Бурса намерил мощите и ги взел като трофей. Пазел ги дълго време в дома си. Един ден обаче неговата слугиня – християнката Мария, казала, че ще му работи без пари, но в замяна поискала да вземе костите на Матрона. Пашата се съгласил. Така те се върнали обратно в Гърция. Тя искала да ги върне на острова, но местните хора я посъветвали да ги даде на манастирите в Атон. Те се появили тъкмо в българската обител, където и до днес лекуват.

инфо: pik.bg

Вижте още: 

ОТКРИХА ЗАЗИДАНА ИКОНА СЛЕД ЯСНОВИДСКИ СЪН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.