Седмичен хороскоп за всички зодии

На 30 април планетата Сатурн – Великият Космически Учител – става ретроградна, тоест обратно движеща се в знак Козирог. Това ретроградно действие ще продължи до 17 септември. 

Сатурн вероятно ще принуди мнозина от нас да се върнат към старите професионални проблеми, към старата работа, към това, което не е завършено. Ще е необходим по-сериозен подход към професионалната дейност, към обучението, към всяка сериозна работа. Време, когато трябва да се поправят старите грешки, които ни пречат да вървим напред професионално. В този период не е желателно да се започва и реализира нов мащабен бизнес или важни проекти. По-добре е да се завършват текущите дела или да се върнете към старата, недовършена работа.

Освен това Сатурн е в съвпад с Нисходящият лунен възел,  който цикъл започна на 23 март  и ще продължи до 30 октомври. През този период не се препоръчва да се преминава от една работа към друга, да се придобива власт. Смята се, че по това време действа вятърът на промяната и е по-добре да се заеме позиция на изчакване. Всички активни действия сега са по-малко продуктивни, резултатите могат да са незадоволителни. Затова пък може да се върнете към старата си работа. Казва се, че два пъти не може да се влезе в една река, но само в този период може. Вижте какво бихте искали да върнете в живота си и обърнете колелото на историята назад!

На 5 май има новолуние в знак Телец в 01:47ч, а по същото време Марс е в опозиция към Юпитер. Тези влияния ще се проявят при много хора като липса на сила, раздразнителност, нетърпение към глупостта и слабостите на други хора. Това е много неблагоприятен период за конструктивна комуникация, за важни срещи, пътувания и преговори. С една дума критичен ден. Не се изкушавайте да рискувате. По-голяма е вероятността за загуби и неуспех. Не подписвайте важни документи, особено финансови, не сключвайте договори. Не търсете сега лесните пари, избягвайте юридическите дела и всякакви инстанции, както и връзките с чужденци. Пазете се от работа с режещи инструменти и техника. Тежката и мощна енергия на този ден провокира хората към агресия и насилие. Зачестяват хулиганските прояви и вандалщината. По-слабите хора се нуждаят от защита.

На 5 май, Черната Луна (Лилит), така наречената черна енергия или змията-изкусител, преминава от знак Водолей в знака Риби. Ще се увеличи потребността и консумацията на алкохол, наркотични и психотропни вещества, което ще създаде много проблеми.

Благоприятни дати за подстригване – 29 април, 2, 4 и 5 май

Луната през седмицата се движи през знаците Риби, Овен и Телец. Периодите, когато е неефективна и не трябва нищо важно да се започва са:

29.04.  00:00 – 29.04.  01:13
01.05.  00:58 – 01.05.  13:25
03.05.  11:48 – 03.05.  23:19
05.05.  18:11 – 06.05.  06:41

Овен – За Овен настъпва малко напрегнат период. Много е важно да запазите самообладание и да не отговаряте на провокации. Трябва също така да бъдете внимателни, докато пътувате. Първите дни от седмицата емоционалното ви състояние ще е нестабилно. Не бързайте! За малко се спрете и си дайте време за размисъл. Може да се наложи да обмислите решението на даден проблем или да се заемете с неговото реализирате. Въпреки, че жизненият ви тонус е висок, здравето като цяло е стабилно, все пак бъдете внимателни и не се претоварвайте с работа и задачи. Звездите обещават голям късмет в любовните отношения и любовни афери. Чудесно време за флирт и идеалното време да проверите съвместимостта си в любовта, да срещнете някого, да подобрите качеството на връзката си.
Благоприятни дни – няма
Неблагоприятни дни – 02, 03.05.

Телец – Животът е прекрасен, вятърът на промяната надува вашите платна в правилната посока. Много е важно да запазвате спокойствие и да не правите прибързани заключения. Слънцето влияе благоприятно върху вас и общуването ви. Ще се появят нови цели в живота, а старите ще изчезнат в забвение.  Избягвайте да влизате в конфликти и спорове, търсете компромиси. Взаимоотношенията в семейството ще ви безпокоят, така че ще трябва да се опитате да ги разрешите. Бъдете по-толерантни. И помнете: тайните интриги и любовни авантюри – това е бомба със закъснител. Не рискувайте връзките си.  Сега енергията ви не е толкова стабилна. Лесно може да се разболеете, да настинете, да се уморите. Може да проявите емоционална нестабилност, настроението често ще е променливо.

Благоприятни дни – 29, 30.04.
Неблагоприятни дни – 04, 05. 05.

Близнаци – Вие сте в отлична физическа и интелектуална форма. Ще бъдете много решителни, а понякога и леко агресивни, което може да създаде трудности във взаимоотношенията ви. Ще трябва да работите усилено, за да постигнете желания успех, но имате шанс да успеете. Не се колебайте да проявявате смелост и постоянство и да извличате максимума от всяка ситуация. Не е изключено да се плетат интриги срещу вас. Осигурете си подкрепата на другите като им помагате. Може да се появят разногласия с членовете на семейството ви, така че бъдете дипломати, координирайте всички действия. Забравете за независимостта, научете се да изграждате мост към партньора си, да научите изкуството на сътрудничество с другите.

Благоприятни дни – 02, 03. 05.
Неблагоприятни дни – 29, 30. 04.

Рак – Предстоящата седмица е добро време за промяна. Не се страхувайте да се превърнете в работяги. В края на краищата, трябва да демонстрирате професионални умения, за да затвърдите позицията си в кариерата. С началниците си не спорете, работете усилено и докажете, че сте безценен служител, златото на кадровия фонд! Онези двойки, които са обсебени от духа на противоречията, е опасно да разхлабят лодката на партньора със собствените си инициативи. Стремете се да постигнете компромис, да намерите точката на взаимното разбиратество по чувствителните въпроси. Трябва да решавате всичките си най-важни задачи и проблеми без помощта на другите. Не забравяйте, че песимизмът може да бъде най-големият ви враг. За да презаредите батериите отново, трябва да пътувате повече и да общувате с приятели, да търсите разнообразие.

Morkadis

Благоприятни дни – 29, 30.04.; 04, 05.05.
Неблагоприятни дни – 02, 03. 05.

Лъв – Този период е малко противоречив и напрегнат. Избягвайте да правите големи планове за тази седмица. Успехът ще ви съпровожда в малки неща. Трябва да укрепите позицията си във всички възможни области на живота. Ще бъдете лесно раздразнителни за всяко дребно нещо в професионалните, ежедневните или семейни задължения. През предстоящите седем дни може да се сблъскате с непредвидени обстоятелства. Здравето е най-слабото звено, така че трябва да ограничите количеството задължения. Не посвещавайте никого в собствените си планове. Вероятността от конфликти с колеги и трудности на работното място е висока. Не приемайте неприятностите много навътре. Скоро космическата ситуация ще се промени и всичко ще стане много по-лесно.

Благоприятни дни – 02, 03. 05.
Неблагоприятни дни – 04, 05.05.

Дева – Това ще бъде време на нови постижения, активна работа. Бъдете внимателни, проявявайте повече предпазливост и бдителност. Действията ви могат да предизвикат критика от страна на другите или началството. В някои случаи сами ще предизвиквате спорове. Важно да ограничите негативните емоции и да покажете повече мъдрост. Вие сте енергични, но не прекалявайте, силите трябва да се пестят. Много въпроси ще бъдат решени без да се натъквате на някакви специални пречки по пътя ви.  Разширете кръга от приятели, с които споделяте общи идеали и интереси. Основното е да се радвате на живота, да се стремите да превърнете в реалност заветните си желания. Ще напреднете в търсенето на щастие.

Благоприятни дни – 04, 05.05.
Неблагоприятни дни – 29, 30.04.

Везни – Планетната обстановка ще повлияе положително на енергията ви. Няма нужда да се страхувате от промяната, защото звездите ще ви помогнат да вземете правилното решение и да промените живота си към по-добро. Но без да преминавате през червената линия! Личният ви чар е огромен, той е и златен коз по пътя на великите постижения. Стремете се да правите каквото желаете, не се насилвайте в неприятни дела. За вас е добре да почивате колкото е възможно повече, да правите каквото обичате, да създавате за себе си удоволствие. Уединението е добър начин на живот на този етап. Ако имате надежден постоянен партньор близо до себе си се грижете за него като за зеницата на окото си!

Благоприятни дни – няма
Неблагоприятни дни – 02, 03.05.

Скорпион – За вас седмицата е като цяло успешна и енергична. Ще имате възможност да намерите съмишленици, да решите финансовите въпроси. Май започва с повишена активност на планетите. Това ще помогне да преодолеете пречките по пътя си. Не се отпускайте много, в действията на някои хора има скрит смисъл. Непредвидено могат да се променят плановете ви, така че винаги е добре да има план „Б“ в резерв. Можете да осъществите една мечта със силата на мисълта – мислете за доброто и вярвайте в себе си. Периода обещава да бъде романтичен и приятен във всички отношения. Благоприятно време за реализиране на творчески идеи.  В личната сфера всичко е чудесно, любовните ангели летят около вас.

Благоприятни дни – 29, 30.04.
Неблагоприятни дни – 04, 05. 05.

Стрелец – Планетната обстановка може да ви провокира към необмислени действия. Ако не искате проблеми, опитайте се да се държите настрана. Ще успеете, ако правилно разпределите ресурсите си и времето си. Списъкът с на желанията се променя драстично – това, което сте искали преди, вече не е от съществено значение. Много представители на този знак ще трябва да преминат през етап на разрушение, за да започне етапът на сътворението. Казано по-просто, трябва да намерите сили да прекъснете изчерпани отношения, да смените работата си, да се отървете от лошите навици или друго. Правете повече разходки, общувайте с приятни хора и това ще ви зареди с енергия, ще ви направи по-бодри. Живейте в удоволствие, наслаждавайте се на света около вас, изпълвайте душата си с вдъхновение и радост. Отрицателните емоции са отрова, която трови битието.

Благоприятни дни – 02, 03. 05.
Неблагоприятни дни – 29, 30. 04.

Козирог – Седмицата ще премине под акордите на кармични събития, ще пожънете плодовете на грешките, придобивайки нова мъдрост. Вие духовно израствате, ставате по-умни, по-съвършени. Оптимизмът е основното оръжие срещу съмненията и основен съюзник за вдъхновение. Необходимо е да останете спокойни и целенасочени. Не чукайте на една и съща врата през цялото време, а ако нещо не се получи, по-добре е да се променят тактиките, а не посоката на движението. Овладейте изкуството на миротворците – изключителна мисия, при която се нуждаете от тънкото изкуство на дипломат, личен чар, голяма ерудиция, висока проницателност, но за щастие вие притежавате цялото това богатство. Любовният ви път е осеян с розите на щастието. Наслаждавайте се.

Благоприятни дни – 29, 30.04.; 04, 05.05.
Неблагоприятни дни – 02, 03. 05.

Водолей – Житейският ви потенциал е огромен, късметът работи във ваша полза. Научавайте нови неща, общувайте, интересувайте се от всичко, разширявайте своите духовни хоризонти, поддържайте контакти с хора с висока духовна култура. Ако не губите ценно време за дреболии, тогава ще имате възможност да свършите много полезни неща.  Възможни са обостряния на хронични заболявания, умора, болки в ставите и костите на краката, наранявания и натъртвания. Има вероятност за разногласия у дома с близките. А понякога напрежението в отношенията може да достигне критичната си точка. Избягвайте негативните емоции. Активирайте приятелствата си. Личността ви е светла, харизматична и да се засенчи този блясък е невъзможно.

Благоприятни дни – 02, 03. 05.
Неблагоприятни дни – 04, 05.05.

Риби – Трябва да създадете хармония в духовния си храм (да се отървете от фобии, заблуди), смирено да се движите по течението на събитията – без друго не можете да им повлияете. Обобщете грешките си, направете си изводи, архивирайте миналия опит. Сега не трябва да решавате финансови въпроси, да харчите пари. Вместо това спестявайте. Бъдете търпеливи и живейте в мир. На вашето романтично настроение и фантазия могат да завидят и най-големите писатели фантасти.  Общувайте повече с природата. Плувайте по течението и мечтайте смело. Има голяма вероятност любовта да е някъде наблизо. Любим човек може да стане някой колега, съученик, добър приятел или близък познат.

Благоприятни дни – 04, 05.05.
Неблагоприятни дни – 29, 30.04.

инфо: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.