Сибирските шамани: Апокалипсисът идва през 2019 г.

3

Сибир. Тайнствената мощ на тайгата ме привлече не само с невероятната си красота, тишина и загадъчност, но и традициите и поверията в този край. По време на срещата ми с местния атаман Володя беседвахме за пророчествата на сибирските шамани. Прогнозата обаче не беше много бяла, за разлика от снега навън.

Сладкодумният атаман Володя ми сподели, че сибирските шамани предсказали, че предстоят 200 г. до ерата на щастието за човечеството. Което, признавам, не е много обнадеждаващо. После наля чай от кипящия самовар и продължи своя разказ за виденията на маговете от тайгата. Излязохме вън, на двора, където беше навалял хубав сняг. Радвах се на красивата сибирска природа. Погледнах към брезите, към слънцето и към целия този бял рай и си помислих – защо хората са толкова лоши, че се самоунищожават и погубват красотата с войни!? Защо не чуват предсказанията, които са за доброто на човечеството и неговото спасение? Нима няма светлина в тунела във виденията на сибирските магове? Едно е сигурно, че всички предвиждат климатични аномалии, причинени от „нехуманните действия на човеците“ – от убийствена суша, през рекордни жеги и студове, до унищожителни земетресения.

Савей например е сред най-прославените магове на тайгата. Още през 2012 г. той предсказва, че година след смъртта му /почива през 2013 г./ ще избухне гражданска война в Украйна. Още през 2007 г. пък Савей вижда и вълната от бежанци, надвиснала над Европа: „Тълпи от хора вървят пеш.

Ще започне голямото преселение на народите

Шаманът е предрича още „кървавия и огнен сблъсък между Изтока и Запада“, както и нашествието на „мъжете в черно“ – явно, визирайки джихадистите от „Ислямска държава“. За жалост, според Савей големите изпитания пред човечеството тепърва предстоят. След няколко десетилетия Европа ще преживее невероятно силно земетресение, което ще погуби стотици хиляди, вижда магът. След 30 г. пък Америка ще бъде потопена под вода. Дядо Савей има много видения и за НЛО. Той е убеден, че извънземните отдавна са сред нас, а нахлуването им на Земята е станало още в древни времена. Той обаче не ги определя за нашественици. Смята, че те са се слели с нас, приели са човешки облик – не за да ни колонизират, а за да повлияят на историческото ни развитие. И сполучливо изпълняват мисията си.

Шаманът от Якутия Федот пък предупреждава за това, че още през настъпващата 2016-та

Европа и Африка ще попаднат в капана на сушата

На Стария континент водата ще бъде отровена, а на Черния – буквално ще се изпари. Федот вижда и друг катаклизъм през 2016 г. – технологичен срив, който ще засегне електричеството и интернет и ще сложи прът в колелата на хай-тек революцията. Шаманът от Тува – Карагай, пък вещае трудна година за Русия. Но хепиенд ще има – изпитанията ще бъдат преодолени, защото страната ще е под „охраната и покровителството на силния и древен дух на мечката“. През 2016 г. ще има и други добри новини. Според маговете на тайгата, точно тогава учените ще разкрият тайната на дълголетието и в резултат на това хората ще могат да живеят над 100 г. Столетниците обаче ще отворят нов проблем – все по-оскъдните ресурси ще се изчерпват по-лесно. Всъщност голямата тревога на шаманите е, че материализмът ще доведе до крах на цивилизацията. Ето, например Кри Агнес, известна като „Бързият Лос“, казва: „Какви ли сънища сънува Майката Земя, когато лекичко се преобръща насън? Тя не вижда края на дългата нощ. Но един ден ще се събуди от дълбокия си сън, ще изпъне рамене и ще се учуди на това, което ще зърне около нея. Ще побеснее, че

костите й са накълцани, а вътрешностите – изкормени

Всяка нейна клетка е унищожавана в зародиша, а новите се раждат болни… Тъмната нощ е във всеки един от нас. И ако не се пробудим навреме, тя ще ни завладее завинаги. На Земята й изтича кръвта и когато се пречисти дали изобщо ще си спомни, кои сме ние, малките и неблагодарни човеци?!“.

Интересно предсказание по този повод прави и известният шаман Елвил, който е автор на 9 книги, издадени под псевдонима Олард Диксон. Магът е и лидер на движението „Кланът на гарваните“, чието учение е разпространено от Чукотка чак до Колския полуостров. На 7 юли 2002 г. той има „Видях огромен великан, който гледаше на север. Единият му крак беше стъпил в Европа, другият – в Азия. Осъзнах, че аз съм този великан. Небето се разтвори и ръце отгоре ми подадоха дървена чаша, пълна догоре. Аз я поех и водата се стече в два потока. Единият се присъедини с реките на Европа, другият се сля с тези на Азия. Водата прииждаше и преливаше.

Реките излязоха от коритата си и започна потоп

Хората в паника бягаха, мнозина се удавиха. Тогава се чу глас от небесата: „Предупреждението бе дотук!“. Но хората, жадни за материалното, спасявайки имуществото си, не го чуха“, споделя шаманът.

Елвил предупреждава още за появата на нови, устойчиви на лекарствата вируси, както и за революционни открития в медицината и физиката. Той предсказва, че през сегашното столетие ще бъде създаден изкуствен човек, който с нищо няма да се отличава от истинския. А на Земята ще бъдат намерени други форми на живот. Освен това ще настъпи пълен крах на съвременната теория за произхода на човека.

Morkadis

Шаманите от тайгата са убедени, че Сибир и Далечният изток са попили в себе си енергията от Космоса и ще са най-благоприятни региони за всички форми на живот. Затова и сочат Азия като бъдеща райска градина и световен център на културата. Днес мистичната общност чака вторичното възвръщане на Земята на Първия небесен шаман. Би трябвало той вече да е роден. „Висшите сили предоставят на хората възможност да се поправят, изпращат им предизвестия, но те не разбират. Сега ще им пратят нов просветител на човечеството и той ще дойде от Русия“, твърди Елвил. Според него, във времената на Апокалипсиса,

когато Луната стане червена и изчезне от небосклона

„на Земята ще дойде пророк и ще проповядва ново учение. За някои той ще бъде Месия, а други ще го назоват Антихриста“.

Виденията за края на света са повече от ужасяващи. Шаманите от Чукотка предричат, че над Атлантика ще падне комета. Ще започнат небивали урагани, цунами ще удавят крайбрежието и ще погубят 2,3 млн. Планетата ще излезе от орбитата си и ще се потопи в лед. Всичко живо ще загине. Техният летописец, Владимир Христофоров, разказва в книгата си: „На 1 февруари 2019 г. към Земята ще се доближи астероид, който ще предизвика изместване на магнитните полюси и потоп. Дори да не падне, а само мине покрай планетата ни, това ще се случи“. Маговете от Севера смятат, че на човечеството му е необходим „шамар“, за да се спаси и обнови светът. Тувинската шаманка от общността Тос Дзер („Деветте небеса“) Албина Тава-Самбу казва :“Най-главният порок на хората е неосъзнаването на действията им. Те трябва да спрат поне за миг, и да се замислят за това, което вършат, да си припомнят корените и да се обърнат към природата, в противен случай тя ще се обърне срещу тях. Хората трябва да се научат да носят отговорност за действията си. Докато това не стане, светът ще гори от войни“.

10 стъпки към по-добра карма

Шаманите имат свои закони, които предават на поколенията. Те твърдят, че, спазвайки ги, човек сам може да контролира кармата си и да променя към по-добро съдбата си. А колкото по-трънлив, стръмен и труден е пътят ни, толкова по-траен ще е успехът. Ето и 10-те стъпки към „очистване“ на кармата, които следват маговете от тайгата:

1. Помагайте на нуждаещите се

2. Почитайте и уважавайте родителите си и по-възрастните

3. Занимавайте се с благотворителност

4. Приемайте гости – гостоприемство се награждава от небесата

5. Бъдете чистоплътни

6. Уважавайте и почитайте празниците

7. Изпълнявайте дадените обети и обещания

8. Бъдете грижовни към животните

9. Създайте поколение – това е най-великият ви дар към света

10. Не изневерявайте на морала

Сибирските шамани твърдят, че ако спазваме тези 10 правила, кармата ще ни се прочиства и с добрите дела ще откупваме греховете си, които тежат не само на нас, но и на 7 поколения. Така че, когато вършите определено дело, имайте предвид, че резултатът от него ще се отразява на линията на съдбата на вашите прапраправнуци. Нима искате те да са зле? Не е толкова трудно да бъдем добри, стига да го поискаме!

Обичай майка си, за да живееш дълго

В какво се крие тайната на дълголетието на сибиряците? Това попитах атамана Володя след разказа му за тайните на шаманите. Очаквах в „рецептата“ да се съдържа някоя магическа храна или ритуал, както ми разказаха берберите например. Но за мое най-голямо учудване Володя ми сподели, че на Север вярват, че дълголетието зависи от отношението ни към майката. Съдбата на всеки се предопределя от начина, по който се държи и грижи за жената, която му е дарила живот. В Сибир казват: „Майката е светица и трябва да се почита като такава!“. А всяка една малка грешка в поведението ни към нея се записва и умножава по 7. Така, от натрупаните грехове към майка ни, се „преизчислява“ и продължителността на живота ни.

инфо: standartnews.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.