Скритата колекция на Националния природонаучен музей във Вашингтон

Националния природонаучен музей във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, е най-големият от всички музеи на Smithsonian Institution и е дом на над 126 милиона екземпляра от растения, животни, фосили, минерали, скали и други артефакти, които представляват над 90 % от колекциите на институцията.

Както при всички музеи, несъразмерно голям процент от колекцията се съхранява зад стените, като само малък брой елементи са оставени на обществен показ. Тези експонати не събират прах в някое тъмно мазе, а са щателно организирани, етикетирани, каталогизирани и консервирани.

„Тези колекции служат като основни справочни материали за проучване и разбиране на планетата Земя, биологичното и културно разнообразие, еволюционните връзки, биологичното опазване и глобалната промяна. Те ни помагат да тълкуваме нашия произход, нашето културно наследство, както и това, което в бъдеще може да имаме“, пише в уебсайта на музея.

Снимките, които ръководството споделя, ни осигуряват поглед в тази завладяваща сбирка, а колко богата е тя, сами може да се уверите.

4

 

5

6

7

8

9

1

2

3

4

5

инфо: hobyto.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Илиана 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.