Следвайте съветите на Буда за да бъдете щастливи

буда

Буда и будизмът ни учат как да постигнем пълна хармония и щастие

Щастието може да се окаже много близко и постижимо за нас, стига да знаем как да го осъществим. Според индийският духовен учител Сидхарта Гаутама Буда е необходимо да спазвате някои основни правила и щастието само ще почука на вратата ви. Предлагаме ви да се запознаете със съветите на Буда, които да следвате по пътя към успеха.

Ето какво ни съветва Буда:

1. Бъдете решителни и започнете

Поставете си цел и я следвайте с голямо търпение. Не се успява за един ден. Щастието сполетява само този, който е търпелив и упорит , започва от нула и усърдно работи.

2. Мислите ни се материализират

Необходимо е да се научите да контролирате ума си. Правилните мисли ни водят в правилна посока. Необходим е по-вече позитивизъм в мисленето, защото това помага да постигнем желанията си, негативизмът разрушава и работи против нас.

3. Научете се да прощавате

Когато се научите да прощавате даже Непростимото ще преоткриете самия себе си. Прощавайте и вървете напред.

4. Действайте, само това има значение

Думите са празни приказки, които отиват на вятъра, ако не са подкрепени с дела. Действайте, работете и се развивайте. Почувствайте, че правите значими неща и съдбата ще ви се усмихне.

5. Научете се да разбирате околните

Вслушвайте се внимателно, какво ви говорят околните, проявявайте разбиране на техните схващания и ще постигнете хармония в съзнанието си. Не бъдете винаги прави, а се концентрирайте върху умението да бъдете щастливи.


6. Превъзмогнете себе си

Morkadis

Този, който се е научил да побеждава себе си, става много по-силен. За това се иска да можете да владеете единствено ума си.

7. Търсете хармонията в себе си

Не търсете другаде, всичко което желаете се намира във вашето сърце. Не се постига вътрешна хармония, ако насочвате мислите си навън.

8. Научете се да изпитвате благодарност

Винаги има за какво да сте благодарни. Научете се да изпитвате благодарност, даже за неща, за които се смята, че са даденост. Разпознавайте безбройните, дребни дори неща, за които да благодарите.

9. Действайте, щом сте решили

Концентрирайте се върху желанията си. Неуспехът може да дойде не защото не сте знаели какво да направите, а защото не сте постъпили така, както сте смятали за правилно.

10. Правете пътешествия

Винаги, когато ви се отдаде пътешествайте. Изпитайте удоволствието да посетите непознати места. Не отлагайте за в бъдеще това, което може да изживеете днес.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

8 НЕЩА, ОТ КОИТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЩАСТИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.