Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

бебе

В разгара на първата арабско-израелска война в новосъздадената държава Израел пристигат много евреи от Йемен. Преди окончателното им настаняване на израелска територия те прекарват много време в т.нар. Транзитни лагери.

В първите години след пристигането на йеменските евреи се раждат бебета, а с тях и слуховете за безследно изчезнали бебета. Днес, 50 години по-късно, родителите на тези деца искат да узнаят истината.

Много от родените по онова време деца на йеменски евреи да били обявявани за починали, но има сериозни подозрения, че те са били давани на заможни бездетни еврейски семейства или ползвани за незаконни медицински експерименти.

Подозренията на семействата се засилват, когато 18 години след предполагаемата смърт на бебчетата им, те получават повиквателни за задължителна военна служба, на която в Израел подлежат както момчетата, така и момичетата.

Тогава родителите им започват да си задават въпроси и да търсят документи – документи за раждането на бебетата, документи за смъртта им, каквито и да било документи.

Постепенно много от тях откриват фрапиращи несъответствия в данните, които ги карат да се съмняват във версията на лекарите, че бебетата са умрели при раждането или малко след него.

Трудно е да се определи колко точно бебета на йеменски евреи са изчезнали, починали или били взети от биологочните им родители.

По различни данни броят на тези деца варира от стотици до няколко хиляди, като много от родителите вярват, че бебетата им са били дадени на европейски евреи, загубили собствените си деца по време на Холокоста.

Семействата, които са изгубили бебетата си в този период, не знаят къде се намират гробовете им, а когато има такъв гроб, при разкопаването му се оказва, че той е празен.

Днес с изчезналите йеменски бебета се занимават три отделни правителствени разследвания. Но родителите не вярват на тези обяснения и смятат, че случаят се прикрива и от медицинските работници, и държавните служители.

За да успокои духовете дори премиерът Бениямин Нетаняху отвори повечето от архивите, но това доведе само до още по шокиращи разкрития.

В данни, изнесени от комисията Кнесет, се сочи, че редица йеменски деца са били използвани за медицински експерименти или просто са починали в резултат на фрапираща лекарска небрежност.

На някои от децата е направена ексхумация, която е разкрила, че сърцата на бебетата са извадени и дадени на американски лекари, проучващи ниското ниво на сърдечни заболяванияв Йемен.

Има и новородени, които са починали в резултат на експериментално лечение.

Morkadis

Половин век по-късно родителите на изчезналите йеменски бебета вярват, че те са живи и се надяват един ден да ги видят отново.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.