Смъртта на тези учени е истинска загадка

смърт

В един съвършен свят, науката ще е единственият избор за ръководенето на една цивилизация. Тя не се интересува от политика, обществени настроения и всякакви други странични проблеми. Науката винаги се е стремяла да открие най-ефективния и здрав метод за обуздаването на силите на природата. Години, преди да се появи дори Илон Мъск, електромобилът е бил заложен проект в американската индустрия, но отделяните ресурси винаги са били пропиляване, за да може идеята за електромобил да бъде убита. Никой не може да каже със сигурност колко още отговора са били скрити от човека. Ето и няколко случая, които биха могли да събудят сериозните подозрения:

Таня Холзмайер 

През 2002-а година, 46-годишната Таня Холзмайер се гордее с докторската си степен и добрата работа в компания „Дисковъри“, която провежда медицински експерименти и разработка на пречистен протеинов дериват. Нейният живот приключва, когато на вратата позвънява неин колега Матю Хуанг и я застрелва. Няколко часа по-късно откриват тялото му извън града и криминалистите потвърждават, че Хуанг се е самоубил. Официалната версия е, че Матю убива Таня, защото е уволнен от проект, но компанията никога не казва върху какво точно са работели двамата учени.

Бенито Кюи

Той е открит на 12 ноември 2001-а година пред лабораторията на медицинския университет в Маями. Неговата смърт е настъпила след жесток побой от четирима маскирани или поне това твърди местната медия, докато официалното разследване твърди, че той е починал от сърдечна недостатъчност. След това твърдение, властите отказват да коментират случая и никога повече не дават публичност. Бенито Кюи остава да запази своята тайна завинаги, а неговите колеги разказват, че биологът е работи върху някои от най-свирепите инфекциозни болести, включително и HIV вируса.

Робърт Лесли Бъргхов 

Неговата смърт е малко нелепа и би трябвало да бъде смятана за автомобилна катастрофа, докато не се записват показанията, в които се твърди, че неговият автомобил е бил изблъскан от пътя. Бъргхов е разработвал ваксина срещу вирусите, които удрят търговските кораби. Робърт е бил експерт по генномодифициране и мнозина смятат, че смъртта му изобщо не е била случайност.

Владимир Коршунов и Алекси Брушлински 

И двамата са руски учени, които работят в областта на микробиологията. Двамата умират само в разстояние от една седмица. Брушлински е и член на Руската академия на науката и е убит на 28 януари – властите заклеймяват убийството като опит за грабеж. Другият учен е убит само на няколко метра от дома си и е бит до смърт. И в двата случая се твърди, че са просто обрани, но никой не знае какво са правели преди смъртта си.

Юджийн Молов 

Той работи дълги години в създаването на безплатна електроенергия. Неговата смърт го застига пред дома на родителите му. Това събужда гнева на много конспиратори, които смятат, че неговата смърт не е случайна. Властите търсят виновника няколко години, преди да установят, че извършителите са били наемодателите на дома му.

Д-р Жейонг Им

Докторът намира смъртта си малко след своята пенсия от университета в Мисури, където впечатлява колегите си с великолепни открития в протеиновата химия. Пожарната в Мисури открива тялото на професора в багажника на горящата му кола, а експертизата показва множество прободни рани. Едва през 2013 година се говори се обвинява Тимъти Хоаг, който скача от 3-я етаж на същия гараж.

Източник: blitz.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.