Среброто лекува

pixabay.com

Според астрологията среброто е свързано с Луната и лекува редица болести – унищожава паразитите и вирусите, предпазва от инфекциозни заболявания.

В миналото богатите семейства са използвали сребърни съдове и прибори за хранене – те подобряват вкусовите качества на храната, освен това влияят благоприятно при възпаление на червата и регулират киселинно-алкалния баланс на организма.

Ако поставите плодове във сребърна фруктиера, те ще запазят свежестта си много по-дълго време.

Ако страдате от сърдечна недостатъчност, носете сребърна гривна на лявата ръка.

Трябва да имате предвид, че не всеки организъм понася сребро – ако носите сребърни бижута и кожата под тях започне да потъмнява, по-добре се откажете за известно време от този метал. Според древните вярвания сребърните украшения потъмняват много бързо, ако се носят от егоистични и духовно бедни хора.

Още дори Авицена, Гален и Аристотел са използвали металите за лечение на най-различни болести. Съвременната хомеопатия продължава тази традиция – аргентум нитрикум е прекрасно хомеопатично лекарство, приготвено от сребро. То е много подходящо за успокоение на нервната система, а също и при диария.

От дълбока древност са известни свойствата на среброто да пречиства вода. Индийците обеззаразявали водата, като пускали в нея нагорещено сребро. Водата може да се пречиства и в домашни условия със сребърни електроди.

Гаргарите със сребърна вода са много ефикасни при фарингит, ларингит, синузит, ангина и грип. Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетопръстника, невроза – пие се по 2 с.л. 3 пъти дневно 15-20 минути преди хранене. Лечението продължава от 1 до 3 месеца.

Естествено, прекалената употреба на такава вода може да доведе до неприятни последици – главоболие, световъртеж, конвулсии. Тези симптоми сигнализират, че в кожата и лигавицата се е натрупало по-голямо количество сребро. При появата на подобни симптоми се консултирайте с лекар.

Все пак, не прибягвайте до употребата на сребърна вода преди да се посъветвате със специалист!

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Неща, които не се дават на заем

Милиони долари под формата на злато и сребро в канализацията на Швейцария

Болест, магия или химична реакция: Защо среброто потъмнява, когато се носи?

Кой категорично не трябва да носи злато

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.