Среща с НЛО е била описана от Паисий Хилендарски

паисийУфологът Иван Лазаров твърди, че Паисий Хилендарски е описал среща с НЛО в „История славянобългарска”

Къде в „История славянобългарска” се говори за НЛО?

След като направих множество консултации у нас с известни и авторитетни астрономи и получавах уклончиви отговори, реших да не се терзая с нашенци. Помолих известния руски астрофизик Владимир Сурдин за помощ. И на секундата той ми отговори, че това, което е описал Паисий Хилендарски, не е астрономическо събитие” – разкрива в интервю за „България днес” уфологът Иван Лазаров.

„Това преля чашата на търпението ми. И аз публично обявих, че дядо Паисий е описал събитие близко или точно до обективното. Цитирам дословно какво е написано на стр. 182:

„Явили се две комети в лунен образ и пак се събирали и разделяли”. Това е оригиналният текст и нищо повече. Тогава? Паисий Хилендарски или е първият наш уфо репортер, или днешните астрономи и техните знания, умения и становища пет пари не струват” – отбелязва уфологът Иван Лазаров. Значи Паисий Хилендарски не описва астрономическо събитие, а е свидетел на НЛО – прави извод специалистът.


„Аз не мога да заложа на двоен стандарт, за да се харесам някому. Затова категорично твърдя, че писанията на дядо Паисий са еднакво верни и валидни – както за битките на Крум, така и за уфологичното събитие, което той описва лаконично и без никакви емоции. Едва след публикациите ми се появиха доброжелатели и ме подкрепиха в това твърдение за НЛО. Пост фактум! Наистина това ме натъжи, жалко за нафуканата ни уж наука.” – възкликва в интервюто уфологът.

Кой е той?

Специалистът по НЛО Иван Лазаров е сред най-популярните уфолози в България. Създател е на първия у нас уфологичен клуб „Мъдромер”, който се появява още през далечната 1990 г. Негови твърдения нерядко предизвикват смут сред учените и винаги провокират любопитството на любителите на загадките. Твърди, че е единственият българин заснел истински НЛО над Русе през декември 1989 година.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

УФОЛОГ ПУСНА 130 ХИЛ. ФАЙЛА ЗА НЛО В МРЕЖАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.