Ставате ли за шаман

 

pixabay.com

10 признака, по които да разберете дали сте призовани духовно да помагате на хората

Шаманизмът е коктейл от древни техники, които помагат за пробуждане и разширяване на съзнанието, както и за излекуване на вътрешните рани на човечеството. Шаманската практика е най-ранната известна форма на религия, която нашите предци са прилагали. Различните духовни техники, използвани за разширяване на нашето съзнание и провокиране на мистични преживявания, са изумителни и често са на границата на свръхестественото. Те варират от пеене, гладуване и потапяне в природата, до непрекъснати танцови трансове и поглъщане на халюциногенни растения.

За разлика от повечето религии, чиято цел е предимно намирането на отговори, шаманът е по-заинтересован да ви провокира да задавате правилните въпроси, които да ви доведат до преживяване на истината. Шаманът не преследва смисъла: той или тя го създава, като пренася свещеното в светската реалност.

Ученият по сравнителна религия и антрополог Мирка Елиаде дава най-простото определение на шаманите като „специалисти в екстаза“, с впечатляващ списък от способности, включително четене на мисли, ясновидство, нестинарство, взаимодействие с духове и много други.

Именно тези моменти на екстаз, на его-смърт, осигуряват преживяване на реалността, което е по-голямо, по-дълбоко и безкрайно по-изящно и красиво. Шаманите по целия свят знаят, че за да разберат обществото и да живеят по-пълноценно, приспособени към реалността, те трябва да „полудеят“, да излязат извън нормалните си умове и да посетят невидимия свят на Духа, който е подземното течение на видимия свят. Достигайки до невидимото царство, шаманите получават и могат да се възползват от мощен начин за насочване на своя живот и живота на другите.

В племенните култури шаманите или лечителите често минават през някакво сериозно заболяване или друго изпитание, което им дава прозрението, от което се нуждаят, за да се излекуват и след това да донесат мъдрост на народа си. Това преживяване отразява виждането на Сократ, че „най-големите ни благословии идват при нас чрез лудостта“.

10 признака, по които да разберете призовани ли сте към шаманския път

1. Чувствате силна връзка с природата

Шаманите усещат с всяка своя клетка „паяжината на живота“. Знаят, че всичко на Земята е дълбоко взаимосвързано чрез мрежите на Духа. Нищо не олицетворява това разбиране по-добре от природата – тя ни възпитава и ние се сливаме с нея във взаимно зависими отношения.

2. Наслаждавате се на уединение и ви е трудно да се впишете в света на другите

Шаманите в повечето култури са самотни индивиди (често живеещи в покрайнините на селото) и често са смятани за ексцентрични или „различни“. Те обаче са уважавани заради мъдростта, която споделят. Поради своите уникални дарби и чувствителност, шаманите никога не биха могли да се впишат в типичното общество, защото те действат като мостове между този свят и невидимите светове.

3. Вие сте стигали до смъртта, имали сте извънтелесно или мистично преживяване

За да бъдеш шаман, трябва да преживееш пълна „смърт и прераждане“ и често това може да изглежда като временно тежко заболяване или някакво шокиращо събитие, което е разпалило екзистенциална криза. Катарзис.

4. Усетили сте фина лечебна енергия в ръцете си

Много шамани се раждат със способността да действат като „кюрандеро“, като господари на живата енергия. С други думи, те имат способността да контролират и манипулират енергията в своите тела и телата на другите. Знак, че носите лечебна енергия, често е доброто кръвообращение в дланите ви. Ръцете ви почти винаги ще са топли на допир (или дори парещи) и понякога може да усетите фина енергия, излъчвана от тях.

5. Имате способността да „четете“ другите

Някои шамани се раждат с дарбата наблюдавайки другите хора да проникват с мисълта си в телата и умовете им – да видят болест или болна мисъл, която трябва да се преодолее. Хората с шаманско призвание често съобщават за психически способности като ясновидство или други паранормални преживявания.

6. Имате предци, които са били лечители или билкари

Много култури вярват, че дарбата да бъдеш шаман е наследена и може да се предава само през поколенията.

7. Имате ярки или пророчески сънища

Някои шамани се раждат с естествената способност да пътуват между царствата, да връщат информация и дори да имат видения за бъдещи събития чрез сънищата си.

8. Виждате неща, които другите не могат да видят

Възможността за достъп до други сфери и скрити измерения може да започне в много ранна възраст. За да бъдеш ефективен шаман, трябва да имаш гъвкавост на ума, за да бъдеш отворен и възприемчив към нова информация.

9. Имате физически аномалии, които ви отличават от другите

В миналото много физически характеристики, като например да се родиш с повече брой пръсти от 10 на ръцете или на краката, или пък с ципа между пръстите на краката – са били считани за знаци или поличби, че човек има специална връзка с духовния свят.

10. Чувствате призвание да помогнете, излекувате или облекчите страданието на другите

Шаманизмът може да се разглежда като практика за балансиране или самокорекция на отношенията ни с другите и природния свят около нас. Всеки път, когато шаман види страданието, той ще почувства силно желание да го излекува, за да възстанови тази загубена хармония в мрежата на живота.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

7 признака, че имате силно биополе. Вижте кои са те!

Признаци, че имате силна аура

Блокирани чакри – ще познаете по проблемите, които имате

Имате ли вещици в рода си? Проверете…

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.