Стартира първото училище със Слънчева педагогика на Дънов

дънов

Петър Дънов и неговите постулати за живота най-накрая влизат в действие. И то не къде, а в училище.

От 15 септември у нас стартира първото по рода си частно основно училище Изгрев. Там малчуганите ще бъдат обучавани по метода на Слънчевата педагогика.

Срокът за записване е до края на юни. В училището ще бъдат приети 80 деца, които ще учат учат в хармония с природата, на основата на нейните принципи и на тези на любовта.

Почти век след формулирането на Слънчевата педагогика принципите на Петър Дънов ще бъдат приложени нагледно. Часовете в Изгрев ще бъдат съпроводени с мелодична музика, а учителите, които ще преподават, ще са сред най-отдадените в това начинание.


Като за първа година училището ще приема деца от подготвителен до 7 клас включително. В него могат да бъдат записани всички деца – без ограничения за раса, религия, националност, етнически произход и пол.

Сред изискванията към кандидатите е готовност на ученика за постъпване в съответния клас, съвместимост между критерии и очаквания на родител и училище и декларация за запознатост и съгласие за приложение на здравната програма на училището чрез методите на Слънчевата педагогика.

Тези критерии се изясняват след среща на родителите и детето с директора на училището или с упълномощено от него лице.

Необходимите документи за кандидатстване са като във всяко едно обикновено училище – копие от акт зараждане, удостоверение за завършен подготвителен клас (за прием в първи клас), удостоверение за преместване (за прием след първи клас), имунизационен паспорт и лична здравна профилактична карта.

След като се попълни заявлението за кандидатстване в частно основно училище Изгрев, кандидатурата и мотивите биват разгледани и, по преценка на ръководството, одобрени или отхвърлени. Класовете се формират след попълване на минималния брой желаещи, като родителите биват уведомени своевременно.

Сред основните цели на частното училище е създаване на една нова и подходяща среда за развитието на децата. Училищното обучение ще протича в домашен уют, наситен с българските традиции и общочовешки добродетели.

С помощта на учителите си децата без проблем ще усвояват и най-високите върхове на съвременните изисквания в образованието. Близостта с природата ще отвори един нов свят пред тях. Светлината, въздухът, водата и храната ще ги направи здрави, а с любовта и усетът към музиката ще положат основите на успеха в живота им.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА ДЕТСТВОТО НА ПЕТЪР ДЪНОВ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.