Суеверните хора са дълголетници

pixabay.com

Хората, които живеят в постоянен страх заради различни видове суеверия, имат шанса да живеят много по-дълго от тези, които не вярват в бабини деветини. И това твърдение идва напук на датата 13 септември, когато се отбелязва денят, в който трябва да кажем Не! на суеверията.

Тези, които вярват в странни сънища, които според тях им показват какво ще се случи в скоро време, също живеят много по-дълго от другите хора, за които сънищата не са нищо повече от картини, които виждат, докато спят.

Изследване на английски учени, което е продължило повече от 9 години, доказва, че хората, които са обсебени от различни суеверия, живеят по-дълго.

В изследването са били включени над 4000 човека, като част от тях са били на 80 години и повече. Именно тези, които са на най-голяма възраст в групата, която е била анкетирана и проследявана години наред, признали пред учените, че цял живот са били жертва на суеверия.

Те са съобразявали поведението си с това, какво са сънували предишната нощ, или пък с различни видове суеверия, в които са вярвали от малки.

Според изследователите суеверните хора имат по-голям шанс да станат дълголетници, защото те просто са по-предпазливи, а понякога и по-страхливи.

Това ги кара да обмислят внимателно всяка своя постъпка и да се пазят не само от истинските опасности в живота, но също така и от нереалните, които са породени от суеверията, в които сляпо вярват.

Хората, които са суеверни, са свикнали от ранна възраст да действат предпазливо, за да не нарушат някое изградено през живота им табу, свързано със суеверия.

По този начин те се предпазват от много опасности, някои от които могат да бъдат съвсем реални. Според изследователите хората, които вярват в суеверия, са склонни да приемат провала си по-лесно.

Това им осигурява по-малко ниво на стрес, защото те не обвиняват себе си за неуспеха си и не се самоизмъчват със самообвинения и мисли за провалите си.

За неуспеха си те обвиняват черна котка, която им е пресякла пътя, когато са отивали на интервю за работа, или пък някаква друга прокоба, която им е донесла лош късмет.

Така суеверните хора, които са измъчвани от различни видове страхове, всъщност живеят по-спокойно от онези, които се депресират и самообвиняват при всеки провал.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Тайните на червения конец

Тези хора не бива да стават кръстници на детето ви – носи лош късмет

Легендата, от която тръгва суеверието, че не се подаряват часовници

Защо не бива да се плаче пред огледало

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.