Съвети от мъдрите хора: не споделяйте тези неща с останалите!

Някои казват думата е сребърна, тишината е златна. В живота има неща, за които е най-добре да не говорите за вашето собствено спокойствие.

1. Пазете в тайна – вашите мащабни планове. Мълчете, докато този план не бъде изпълнен.

2. Не споделяйте за вашата благотворителност. Доброто дело е огромна рядкост в нашия свят и затова то трябва да бъде пазено. Не се хвалете, че правите добро. Гордостта веднага ще завиди и отнеме всичко добро, което ще дойде в резултат на тази благотворителност.

3. Не говорете за вашия аскетизъм. Не казвайте на целия свят за вашите ограничения в храненето, съня, сексуалните отношения и т.н. Аскетизмът има полза само ако е съчетан с емоционалния компонент.

4. Мълчете за вашата смелост, героизъм. Някой получава външни тестове, а някой вътрешни. Външните изпитания са видими за всички, така че хората ще бъдат възнаградени за тях, но никой няма да забележи преодоляването на вътрешните изпитания, следователно няма да се присъждат награди за тях, но това не означава, че човек е лишен от кураж и героизъм.

5. Не се хвалете за духовните знания. Основната грешка на начинаещия носител на истината е желанието да сподели това, което знае с хора, които са далеч от това, и вместо да му донесете добро, само го обърквате и плашите.

6. Не споделяйте с другите за домашните си конфликти и семейния си живот. Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите в семейството си, толкова по-силно и щастливо ще бъде то. Една кавга – избавление от негативната енергия, натрупана в процеса на комуникация.

7. Не говорете за грозните думи, които сте чули. Човекът, който разказва всичко неприятно, което е чул, не се различава от човека, който се прибира и не си сваля обувките.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Съветите на Петър Димков за щастлив и дълъг живот

Превърнете края в ново начало с тези житейски съвети

Вижте безценните съвети на Дънов за силата на камъните

Съветите на Баба Ванга за късмет в къщата

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.