Съюзът на деветте неизвестни

6

Историята на човечеството познава немалко тайни общества. Техните създатели са преследвали различни цели, обикновено свързани с невъзможност да действат по официален път.

Монаси, революционери, загадъчни сдружения – всички те са се старали да крият своята дейност от странични очи. Но дори на фона на най-законспирираните общества с особена прикритост се откроява загадъчният и легендарен Съюз на деветте неизвестни.

И до днес не може с пълна увереност да се каже, дали той продължава да съществува в наши дни.

Когато не бива да отказваш

Първите споменавания за Съюза на деветте се отнасят към III в. пр.н.е. Според съхранени писмени свидетелства войската на един индийски управник на име Ашок водел война, за да покори съседна държава. В многобройните кървави битки загинали хиляди хора. Но един ден, когато Ашок оглеждал бойното поле, покрито с мъртви тела, изведнъж осъзнал, че някога човечеството може да изтреби самото себе си. И единственото, което засега го удържа от това зло, е несъвършенството на оръжията.

Ашок изцяло изменил своята политика, отказвайки се от всички териториални войни. Но главното – императорът пожелал всяко изобретение на човешкия разум никога да не може да заплашва съществуването на много хора.

Той наредил да му доведат всички видни учени – не само от неговата империя, но и от съседните държави. Ашок им разказал, че иска да създаде организация, която да защитава човечеството. Учените с тайно гласуване избрали деветте най-авторитетни мъдреци и Ашок одобрил техните кандидатури.

Оттам нататък всички научни изследвания трябвало да продължат, но техните резултати и открития се предавали на Съюза на деветте. Само избраните мъдреци, посветени в главната тайна, можели да решават дали тези открития да станат обществено достояние, или да ги скрият от другите хора.

И никой освен самите деветима, не познавал техните лица. В случай на смърт на някой от тях се избирал негов приемник. Деветте велики мъдреци изпращали своите ученици в различни страни да събират знания. Всички получени сведения се записвали и събирали в тайници, за които в началото на съществуването на братството се разпространявали умишлени слухове, които да попречат на тяхното търсене.

Ако мъдреците осъзнаели, че бъдещите изследвания в една или друга област могат да доведат до самоунищожение на цивилизацията, те вземали мерки за прекратяване на научната работа в тази насока, използвайки подкупи, шантаж или дори убийства.

Тайникът в оренбургската степ

В края на XIX век тази легенда намерила потвърждение в книгите на Луи Жаколио, френски консул в Калкута. Той прекарвал много време в местните книгохранилища и изучавал безкрайното количество от древни документи. Неговите изводи били еднозначни – Съюзът на деветте неизвестни съществувал и продължава да съществува повече от 2000 години, а неговата дейност се разпространява върху всички области на знанието по цял свят.

В книгата „Гълтачи на огън“ (1887 г.) Жаколио говори, че в изследваните от него древни документи има описания на странни изобретения, например за освобождаване на енергия или свойства на лъчение. Да напомним, че през XIX век научни открития в тези области още не били направени. Тоест става дума за знания, които били скрити умишлено.

Жаколио успял да проследи съдбата на един от тайниците на Съюза на деветте. Според една от версиите той бил открит случайно и изнесен във Франция, а оттам по време на войните с Наполеон попаднал в Русия, където пазачът бил принуден да изостави събраното. Сега това хранилище на знания се намира някъде в Самарска област или оренбургската степ.

Morkadis

Деветте свещени книги

През 1927 г. излязла книгата на Талбот Мънди – роман изследване, посветен на тайното общество. Авторът, който 25 години работил в Индия, твърдял, че то съществува и че всеки от деветте му членове пази специална книга, посветена на определена област от знания.

Тези книги (или по-скоро документи и материали) били най-пълните научни изследвания за всеки момент от времето. Всички девет книги били скрити прилежно.

Първата от тях разказвала за пропагандата, тъй като, според Мънди, „от всички науки най-опасната е науката за контрола над мислите на тълпата“.

Втората книга била посветена на нервната система, принципите на нейната работа, начините как да се ликвидира, или напротив – да се съживи един човек с докосване. Мънди смята, че възникването на източните единоборства е настъпило в резултат на изтичане на знания от тази книга – когато тибетски монах изведнъж обучил всички желаещи на 15 начални похвата, които по-късно влезли в учебниците в различни училища.

Третата книга говорела за биологията, четвъртата – за химията, петата – за земните и космическите начини за връзка.

В шестата книга били събрани сведения за гравитацията (разбира се, някои древни индийски документи според техните изследователи съдържали инструкции по построяването на космически кораби и управлението им!.

Седмата книга разказвала за слънчевата и електрическата светлина, осмата – за законите на Космоса, а деветата – за еволюцията на човешкото общество.

Някои учени били на мнение, че деветте книги били дадени на тайния съюз от по-ранни мъдреци – например от жителите на изчезналата цивилизация на Атлантида или Лемурия.

Кого са убили „звездните воини“?

Какви факти могат да докажат дейността на Съюза на деветте неизвестни? Според изследователите съществуват редица научни разработки, които не могат да бъдат доведени докрай. Сред тях са антигравитацията, предаването на енергия от разстояние, изследванията на връзките между пространството и времето, мисленото въздействие и някои други области от знанията. Много учени, успешно занимаващи се с тези проблеми, загинали неочаквано, а материалите на техните изследвания не се съхранили.

Тайният съюз може да е причастен към историята на развитието на електричеството, за което знаели още древните шумери и египтяни. Но следващата крачка, откритие и описани свойства на електрическия ток били направени чак през XIX век.

Да, Съюзът на деветте не успял да предотврати страшните войни от ХХ век. Но човечеството е продължило своето съществуване – може ли това да е показател, че тайното общество все пак изпълнява своята задача?

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ТАЙНАТА НАЦИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ АНЕНЕРБЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.